Patronii afacerilor de pe litoral au luat măsuri fără precedent. Ce trebuie să știi dacă vrei să mergi la mare

Dată publicare: 11-07-2020 17:58
Dată actualizare: 12-07-2020 07:51


Pe litoralul românesc, cei care au afaceri au luat măsuri fără precedent, îngrijorați că autoritățile le-ar putea pune lacătul pe uşă din cauza numărului mare de infectări cu SARS-COV2.

Dacă până acum petrecerile se încheiau la răsărit în Mamaia, în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a dat devreme stingerea. Iar în Vamă, în premieră, s-a ascultat doar muzică ambientală, pentru ca oamenii să nu danseze în grupuri mari. Turiştii sunt nemulţumiţi că regulile prea stricte le strică distracţia.

Mai mulți turişti care fac plajă în Eforie Nord au ignorat complet regulile. Deşi administratorul a amplasat şezlongurile la distanţă, ei le-au apropiat.

Reporter: „Câte familii v-aţi adunat aici?”
Turist: „Șase”
Reporter: „Şi distanţare socială?”
Turist: „Distanţare socială, am mâncat usturoi şi ne ţinem cam la un metru unul faţă de altul”.
Reporter: „Nu sunteţi îngrijoraţi că a crescut numărul infectărilor?”
Turist: „Nu! Că nu credem în prostii. Este o prostie totală“.

Turist: “Nu se ţine cont de nici o restricţie nicăieri. Nici la magazine, nici la autoservire. Fără măşti nicăieri. Măcar o mască, dar nu mi-a cerut nimeni“.

Alexandra, administrator de plajă: “Turiştii sunt în vacanţă, de multe ori nu le convin măsurile impuse. Cele mai mari probleme sunt la distanţarea socială, oamenii nu înţeleg că trebuie să stea doar patru persoane din aceeaşi familie“.

Turiştii au fost surprinşi cu noi reguli la acest sfârşit de săptămână. În Mamaia, petrecerile s-au încheiat mult mai devreme.

Iulian Tache, administrator de plajă: „Cu clienţii e mai greu să ne înţelegem. Acum, după ultimele cifre, pe partea de seară chiar împrăştiem omenii de la bar, încercăm să-i separăm. Acum ne ducem în extrema cealaltă. Fiind vineri seară, era ora 2-3 şi locaţiile se închideau deja”.

Restricţiile de pe litoral sunt noi, însă „tradiţia” invaziei de alge s-a păstrat şi anul acesta în sudul staţiunii Mamaia.

Turistă: „Miroase urât, deci am simţit mirosul în parc nici nu am vrut să intru în apă”.

Deşi algele sunt strânse în fiecare seară de angajaţii Apelor Române, curenţii aduc altele până dimineaţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO