"Paradisul schiorilor." Locul unde pasionatii sporturilor de iarna se pot bucura de lux la peste 2000 de metri altitudine
Cei care isi doresc sa se bucure de lux la peste doua mii de metri altitudine, sa stea langa un semineu in timp ce beau cele mai fine vinuri, sunt sfatuiti sa se orienteze catre Austria.
Aici apres-ski-ul se face la cel mai inalt nivel culinar, iar intre doua partii turistii fac tururi gourmet la restaurantele care le pun la dispozitie mancaruri apetisante.
Pentru pasionatii sporturilor de iarna apres ski-ul este la fel de important ca distractia pe partie. Se intalnesc cu totii in restaurantele montane si in cabanele rustice din principalul domeniu schiabil al Vaii Zillertal.
Tot aici pe langa zonele de spa puse la dispozitia clientilor, in fiecare apartament exista sauna cu infrarosu, semineu, iar partea cea mai frumoasa... “Cand suna alarma si vrei sa te trezesti, perdelele, draperiile se trag singure, muzica incepe sa cante si te trezesti cu privelistea asta. Vin turisti romani, nemti, olandezi, suedezi, austrieci, oameni din toata lumea”.
Petrecerile in varf de munte incep discret la pranz si tin pana seara tarziu, cand devin mai zgomotoase. Proprietarii acestor hoteluri situate pe crestele muntilor aduc DJ care mixeaza in Ibiza si sunt cunoscuti in intreaga lume.
DJ Del Monte: “Este cel mai frumos loc de pe pamant, pe timp de iarna. Oameni grozavi, muzica buna, mancare excelenta. Este cel mai bun loc de munca."
Cabana se afla la 2100 de metri altitudine si este una dintre cele mai frumoase de aici, din Zillertal. Iar proprietarii au pus mare accent pe zona de relaxare, pentru ca turistii sa se poata bucura de aceasta priveliste superba.
Turist:”E grozav, suntem prima oara aici si ni se pare grozav. Ne place privelistea, ambientul muzica, este perfect. Am stat deja mai mult decat am planificat.”
Iar muzica si distractia se impina perfect cu mancarea buna. Sunt turisti care nu schiaza, dar care urca aici cu telecabina, special pentru preparatele culinare.
Cel care aseaza bunatatile in farfurie este un roman din Constanta.
Cosmin Dobre: “Am intalnit si romani. E cam dificil sa ii aud din bucatarie, dar ne vedem, ii salutam. "
Ne desprindem cu greu de acest loc si mai urcam putin, pana la 2350 de metri, unde gasim un alt hotel exclusivist.
Aici clientii primesc mai mult decat se asteapta: mancare de cea mai buna calitate, bauturi fine si tot confortul de care au nevoie in camerele care combina traditia cu tehnologia. Nu ar strica sa stiti totusi ca cel mai scump vin costa 7500 de euro.
Probabil aceasta este incaperea preferata a oaspetilor. Este camera in care sunt tinute 380 de soiuri de vin rosu. Asa ca in fiecare sera turistii vin aici, se bucura de un pahar de vin, dar si de peisaj, de la fereastra se vad alpii. O singura noapte de cazare costa 440 de euro pentru doua persoane. Daca nu va permiteti sa innoptati puteti sa treceti doar pe la restaurant sau sa beti un vin fiert in zona de relaxare. Aici preturile sunt ceva mai usor de citit.