Parada baloanelor cu aer cald in Mures. Sute de oameni au venit la Campul Cetatii, iar unii curajosi au urcat pentru o tura

25-09-2016 08:06


Festival la inaltime in judetul Mures, unde sute de curiosi au ales sa isi petreaca weekendul la Campul Cetatii, unde peste 20 de baloane cu aer cald s-au inaltat deasupra pamantului.

Aflata la cea de a 11-a editie, parada a adunat zeci de piloti din tara si strainatate. Cerul localitatii Campul Cetatii din judetul Mures s-a umplut sambata de baloane cu aer cald. 21 de echipaje de zbor din tara si strainatate au oferit un spectacol inedit iubitorilor de adrenalina.

Fetita: "Am venit sa ma uit la baloane pentru ca mi se pare foarte frumos. Cel mai tare, acesta cu clovnul."

Turist: "Am venit la festival cu familia, nu ne dam, ne uitam doar. E prima data cand venim, dar e minunat."

Daca cei mai multi s-au multumit sa admire baloanele de la sol, au fost cativa care s-au incumetat sa zboare pe o distanta de cativa kilometri, bineinteles contra cost. Unii au venit chiar si din alte judete pentru a trai clipele unice.

Barbat: "Foarte, foarte frumos, pacat ca e scurta plimbarea, merita."

Femeie: "Foarte frumos, sa vezi totul, e foarte multa liniste acolo sus."

Turist: "E greu de spus in cuvinte, sentimentul este placut."

Zborul cu balonul cu aer cald este unul costistitor, dar merita spun cei care au ales sa isi petreaca timpul liber zburand deasupra norilor, invaluiti de liniste.

Adrian Gherman, pilot: "Incepem sa umplem balonul cu aer rece, dupa ce s-a umplut, incercam sa-l incalzim cu gazul, incalzim aerul rece si se ridica balonul."

Organizatorii promit ca anul viitor parada baloanelor se va desfasura in cel putin trei locatii din tara.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO