Orasul european unde saormeriile au fost interzise. Oficial: "Exista riscul de a ne pierde identitatea"
Autoritatile italiene interzic functionarea saormeriilor si a furgonetelor cu mancare stradala in Venetia.
Decizia bizara a autoritatilor este corelata cu pastrarea aerului romantic si boem al orasului atat de apreciat de turisti, sustin jurnalistii de la The Guardian.
Prin aceasta masura, autoritatile isi propun sa "conserve decorul si traditiile" Venetiei. In acest sens, oficialii locali au legiferat, joi, un proiect in care sunt stipulate clar sortimentele produselor alimentare care se pot comercializa, interzicandu-se functionarea shaormeriilor si vinderea mancarii stradale.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Actuala lege permite comerciantilor sa vanda numai felii de pizza, fara sa li se dea voie sa vanda o pizza intreaga. In plus, exceptie de la regula va face un sortiment de inghetata care este considerata a fi un deliciu traditional.
"Ne dorim sa punem frana acelor tipuri de activitati care nu sunt compatibile cu conservarea si dezoltarea patrimoniului cultural al Venetiei", sustine Paola Mar, Seful biroului turistic din Venetia.
Oficialii italieni atrag atentia ca nu se vor impotrivi turistilor care aleg sa manance alimente de tip fast-food, ci ca masura se adreseaza numai comerciantilor.
"Problema este ca intr-un oras turistic ca al nostru exista riscul foarte mare de a ne pierde identitatea. Avem foarte multe produse locale pe care trebuie sa le promovam si care s-ar potrivi mult mai bine spiritului acestui oras", sustine aceeasi reprezentanta.
In plus, autoritatile locale si-au propus sa creeze cateva spatii verzi, unde turistii pot lua picnicul.
Masura de interzicere a mancarii tip fast-food nu este nu este unica in Italia, ci Venetia este printre ultimele orase turistice care au apelat la o astfel de reglementare. De pilda, anul trecut, in Verona, autoritatile s-au opus deschiderii unor noi shaormerii, in timp ce in Florenta este interzisa comercializarea "mancarurilor straine", iar restaurantele se vad nevoita ca preparatele pe care le gatesc sa contina peste 70% din produse locale.
Sursa: The Guardian
Etichete: italia, mancare, lege, venetia, shaorma, fast-food, mancare stradala,
Dată publicare:
06-05-2017 13:32