Preparatele pe care le puteti gasi la targul din parcul IOR. "Incercam sa aducem Vama Veche la Bucuresti"
Nu trebuie sa ii compatimim pe cei care raman in Bucuresti de 1 mai.
In parcul IOR, tocmai s-a deschis un targ destinat pofticiosilor. Numai vineri seara, s-au rumenit pe gratare 10.000 de mici. Iar bucatarii au adus pe plita incinsa si gustul marii - creveti, calamari sau caracatite.
Ca o mare bucatarie in aer liber - asa arata vineri seara targul, care si-a intampinat clientii cu un adevarat festival al aromelor. Nu mai putin de 10 mii de mici au ajuns pe gratare. Si nu au fost crutate nici frigaruile de pui sau hamsia.
Ispita a fost pe masura ofertei. E drept, clientii nu au putut gusta chiar din toate, dar nu au plecat flamanzi.
Barbat: "Micul romanesc, cel mai bun!"
Barbat: "O frigaruie cu mamaliguta."
Femeie: "Micii cu mustar, asta vrea, iar eu vreau hamsie. Asta poftesc."
Comerciant: "Incercam sa aducem Vama Veche la Bucuresti. Guvizi, frigarui de cod, midii, rapane, calamari, creveti, tentacule de caracatita. Aici avem zargan."
Unii s-au hotarat cu greu. Cei care nu au imbiat clientii cu fripturi bine rumenite, mici sau peste i-au ademeneit cu gogosi, prajituri si dulciuri facute in casa.
Comerciant: "Ii asteptam cu produse traditionale dobrogene, placinta cu dovleac, visine, mere."
Comerciant: "Arivenci moldovenesti, branza dulce, branza sarata."
Comercianta: "Avem ciocolata fara zahar, placintuta de casa, un sirop de casa natural."
Cea de-a treia editie a Targului traditional, organizat in Parcul IOR din Capitala, se incheie luni seara.