Locul din Romania care i-a fascinat pe turistii americani. Oamenii strabat zeci de mii de kilometri doar pentru a-l vizita

Dată publicare: 21-06-2016 07:57
Dată actualizare: 24-06-2016 06:41


Curtea Domneasca din Targoviste este o optiune pentru cei dornici sa viziteze locuri frumoase si sa se relaxeze. Iar destinatia pare sa fie atractiva nu doar pentru romani, ci si pentru straini.

 

Zilele acestea, curiosi din Carolina de Nord au venit sa-l "descopere" pe Vlad Tepes si sa afle cat mai multe despre istoria locurilor.

Turistii americani povestesc ca au strabatut mari si tari ca sa ajunga aici, in Vechea Cetate de Scaun a Tarii Romanesti, la Targoviste. Au vizitat Turnul Chindiei, Curtea Domneasca si Muzeul Ceausestilor si spun ca a meritat fiecare dolar cheltuit pentru aceasta experienta, pentru ca vor avea ce sa povesteasca celor de acasa.

Linda este din Carolina de Nord si a venit in Romania impreuna cu prietenii. A auzit de Vlad Tepes, dar vrea sa afle toate detaliile.

Linda, turista: "Stiu ca a fost un om foarte rau! Ieri am cumparat o palarie cu poza lui pentru nepotelul nostru."

Si nu este singura fascinata de acest mit.

Turist: "Sigur ca imi place Dracula! De asta suntem aici, sa ii vizitam adevarata casa."

Turista: "Stiu ca a fost Vlad cuceritorul. Este cunoscut drept un cuceritor, un invingator."

Turist: "Nu stiu inca prea multe despre Vlad Tepes. Stiu ca tragea oamenii in teapa."

In calatoria aparte le-a fost alaturi un ghid turistic, ce i-a purtat printre ruinele curtii domnesti. Iar oaspetii au avut grija sa imortalizeze totul in fotografii.

Razvan Ionescu, ghid turistic: "Sunt deosebit de incantati in Targoviste, cetatea lui Vlad, au auzit foarte multe despre mitul cu vampiri, sa cunoasca despre Vlad, personajul istoric, de viata sa."

Turistii au facut un popas si la fosta unitate militara, unde sotzii Ceausescu au fost judecati si impuscati, in decembrie 1989.


VIDEO PROTVPLUS.RO