Festivalul care promovează usturoiul, orezul sau carnea negră. Cât durează pregătirile


Ultimul update: Sambata 09 Februarie 2019 12:16
Data publicarii: Sambata 09 Februarie 2019 11:08
Categorie: Stiri Turism

Cel mai nou trend în materie de mâncare nu se referă la un ingredient şi nici măcar la o reţetă, ci la o culoare.

 La Tel Aviv, tocmai a avut loc un festival gastronomic dedicat mâncării negre. Ca să obţină culoarea, bucătari şi alţi profesionişti şi-au inventat propriile metode de preparare.

„Totul aici e negru, e foarte tare. Lucruri la care nu te aştepţi să fie negre, aici sunt negre."

Un bar din Tel Aviv a găzduit primul festival Black Food din această ţară. Nu e vorba, aşa cum s-ar putea crede, despre orice preparat căruia i s-au adăugat nişte coloranţi. Dacă la deserturi se rezolvă cu ciocolată din belşug, pentru alte preparate sau ingrediente, e nevoie de tehnici speciale de prelucrare. De exemplu, usturoiul negru.

Tal Frângi, reprezentant al unei companii: „Usturoiul negru are nevoie de o procesare de trei luni într-un aparat la temperatură înaltă, iar temperatura îi schimbă culoarea şi gustul. Gustul e dulce."

La alt stând, se pot gusta tacos din porumb albastru şi fripturi într-o crustă neagră, finisate în cuptor la 500 de grade.

Svetlana Haninaeva, bucătar: „Culoarea spune multe despre mâncare şi noi nu folosim nimic, totul e organic. Dacă vorbim de orez negru, e orez negru. Dacă vorbim de carne neagră, e carne afumată timp de opt ore."

Un juriu condus de şeful unui restaurant a gustat toate preparatele, iar cele mai bune au fost premiate.

Attila Nemesvolgyi, şeful juriului: „Cel mai bun preparat negru a fost al unei fete din Etiopia, o mâncare tradiţională etiopiană cu o prezentare superbă şi arome foarte plăcute."

Deşi sună excentric, cel de la Tel Aviv e al treilea festival al mâncării negre din ultimele luni. Ideea i-a venit unei bloggeriţe din Ungaria, care a organizat prima ediţie la Budapesta în noiembrie. A avut atâta succes, încât în scurt timp a organizat unul la Berlin, iar cel din Israel va fi urmat de unul la Helsinki în martie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Patru femei, condamnate pentru că au lăsat mâncare și apă în deșert
Sibiul, Regiune Gastronomică Europeană în 2019. Evenimentele pregătite
Reacția unui bebeluș când își vede mama mâncând fast-food. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
Reacția lui Eduard când și-a văzut camera renovată de echipa Visuri la cheie

03:28
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16