Festivalul care promovează usturoiul, orezul sau carnea negră. Cât durează pregătirile

Ultimul update: Sambata 09 Februarie 2019 12:16
Data publicarii: Sambata 09 Februarie 2019 11:08
Categorie: Travel

Cel mai nou trend în materie de mâncare nu se referă la un ingredient şi nici măcar la o reţetă, ci la o culoare.

 La Tel Aviv, tocmai a avut loc un festival gastronomic dedicat mâncării negre. Ca să obţină culoarea, bucătari şi alţi profesionişti şi-au inventat propriile metode de preparare.

„Totul aici e negru, e foarte tare. Lucruri la care nu te aştepţi să fie negre, aici sunt negre."

Un bar din Tel Aviv a găzduit primul festival Black Food din această ţară. Nu e vorba, aşa cum s-ar putea crede, despre orice preparat căruia i s-au adăugat nişte coloranţi. Dacă la deserturi se rezolvă cu ciocolată din belşug, pentru alte preparate sau ingrediente, e nevoie de tehnici speciale de prelucrare. De exemplu, usturoiul negru.

Tal Frângi, reprezentant al unei companii: „Usturoiul negru are nevoie de o procesare de trei luni într-un aparat la temperatură înaltă, iar temperatura îi schimbă culoarea şi gustul. Gustul e dulce."

La alt stând, se pot gusta tacos din porumb albastru şi fripturi într-o crustă neagră, finisate în cuptor la 500 de grade.

Svetlana Haninaeva, bucătar: „Culoarea spune multe despre mâncare şi noi nu folosim nimic, totul e organic. Dacă vorbim de orez negru, e orez negru. Dacă vorbim de carne neagră, e carne afumată timp de opt ore."

Un juriu condus de şeful unui restaurant a gustat toate preparatele, iar cele mai bune au fost premiate.

Attila Nemesvolgyi, şeful juriului: „Cel mai bun preparat negru a fost al unei fete din Etiopia, o mâncare tradiţională etiopiană cu o prezentare superbă şi arome foarte plăcute."

Deşi sună excentric, cel de la Tel Aviv e al treilea festival al mâncării negre din ultimele luni. Ideea i-a venit unei bloggeriţe din Ungaria, care a organizat prima ediţie la Budapesta în noiembrie. A avut atâta succes, încât în scurt timp a organizat unul la Berlin, iar cel din Israel va fi urmat de unul la Helsinki în martie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Patru femei, condamnate pentru că au lăsat mâncare și apă în deșert
Patru femei, condamnate pentru că au lăsat mâncare și apă în deșert
VIDEO PROTVPLUS.RO
litoral
Se caută angajați pentru hoteluri pe litoral. Cât poate câștiga un bucătar
Valentine's Day, sărbătorită cu muzică populară de românii din Spania. "Verde foaie lată"
Surpriza de care vor avea parte turiștii care ajung joi la Castelul Bran
Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019: seară dedicată creșterii oilor
Bucătari puşi să gătească două feluri de mâncare cu doar 1 euro. Ce a rezultat
Reacția unui turist finlandez după ce a mâncat cârnați la Sibiu
partii, accidente, investitii, munte, turisti
Număr record de accidentări pe pârtie. Soluția este doar pe hârtie
Turiştii vor plăti o taxă pentru a vizita Veneţia dacă nu rămân peste noapte în oraş
O mamă a cheltuit 1.000 de euro pe vacanţa de 4 zile la munte. Copil: "Mie nu mi-a plăcut"
Competiție de schi pentru copii, la Păltiniș: „Eu mă dau de 7 ani, de la 3 ani”
După cozile de pe DN1, cozi şi pe pârtii şi la parapantă. Reacţia unei turiste
Festivalul care promovează usturoiul, orezul sau carnea negră. Cât durează pregătirile