Festivalul care promovează usturoiul, orezul sau carnea negră. Cât durează pregătirile
Cel mai nou trend în materie de mâncare nu se referă la un ingredient şi nici măcar la o reţetă, ci la o culoare.
La Tel Aviv, tocmai a avut loc un festival gastronomic dedicat mâncării negre. Ca să obţină culoarea, bucătari şi alţi profesionişti şi-au inventat propriile metode de preparare.
„Totul aici e negru, e foarte tare. Lucruri la care nu te aştepţi să fie negre, aici sunt negre."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un bar din Tel Aviv a găzduit primul festival Black Food din această ţară. Nu e vorba, aşa cum s-ar putea crede, despre orice preparat căruia i s-au adăugat nişte coloranţi. Dacă la deserturi se rezolvă cu ciocolată din belşug, pentru alte preparate sau ingrediente, e nevoie de tehnici speciale de prelucrare. De exemplu, usturoiul negru.
Tal Frângi, reprezentant al unei companii: „Usturoiul negru are nevoie de o procesare de trei luni într-un aparat la temperatură înaltă, iar temperatura îi schimbă culoarea şi gustul. Gustul e dulce."
La alt stând, se pot gusta tacos din porumb albastru şi fripturi într-o crustă neagră, finisate în cuptor la 500 de grade.
Svetlana Haninaeva, bucătar: „Culoarea spune multe despre mâncare şi noi nu folosim nimic, totul e organic. Dacă vorbim de orez negru, e orez negru. Dacă vorbim de carne neagră, e carne afumată timp de opt ore."
Un juriu condus de şeful unui restaurant a gustat toate preparatele, iar cele mai bune au fost premiate.
Attila Nemesvolgyi, şeful juriului: „Cel mai bun preparat negru a fost al unei fete din Etiopia, o mâncare tradiţională etiopiană cu o prezentare superbă şi arome foarte plăcute."
Deşi sună excentric, cel de la Tel Aviv e al treilea festival al mâncării negre din ultimele luni. Ideea i-a venit unei bloggeriţe din Ungaria, care a organizat prima ediţie la Budapesta în noiembrie. A avut atâta succes, încât în scurt timp a organizat unul la Berlin, iar cel din Israel va fi urmat de unul la Helsinki în martie.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!