Crăciun 2023: Cele mai bune 15 destinații turistice în care poți să petreci Sărbătorile | GALERIE FOTO

crăciun 2023
Colaj foto Imago

Când vine vorba de Crăciun, mai toți oamenii își doresc să viziteze locuri în care luminițe, tradițiile și tentațiile de tot felul să fie la ele acasă.

Din Anglia și până în Filipine, iată 15 locuri din întreaga lume care feră, în mod tradițional, cele mai bune atmosfere de sărbătoare pentru o vacanță perfectă de Crăciun.

Rovaniemi, Laponia, Finlanda

În timp ce tradiția populară ne face să credem că la Polul Nord se găsește casa oficială a lui Moș Crăciun și a veselei sale doamne, finlandezii vor să credem altceva.

Pentru ei, Rovaniemi este cartierul general al Crăciunului, situat la nord de Cercul Polar, în Laponia. Aici, copiii fac turtă dulce împreună cu doamna Crăciun, se înscriu la Școala Elfilor sau iau cursuri de caligrafie și își scriu listele cu dorințe de Crăciun cu o pană tradițională, potrivit CNN.

Citește și
Zile libere craciun
Crăciun 2023 - Câte zile libere vom avea de Crăciun anul acesta
„I-a pus genunchiul pe gât cum pui la porc”. Declarația șocantă făcută de un martor în procesul polițiștilor judecați după moartea unui bărbat într-o autogară din Pitești

De asemenea, aici puteți să vizitați Parcul de animale sălbatice Ranua, care găzduiește, printre altele, pui de urși polari și elani.

Arktikum este un centru științific unde este dezvăluit misterul luminilor nordice.

Bethlehem, Pennsylvania

Situat în apropierea Philadelphiei și a New York-ului, Bethlehem oferă o evadare de Crăciun într-un oraș mai mic.

Întemeiat la 1700 de coloniștii Moravi, Bethlehem este pe bună dreptate mândru de Calendarul de "Live Advent Calendar", care poate fi savurat între 1 și 23 decembrie, începând cu ora 17:30.

Este un eveniment gratuit, destinat familiilor, în cadrul căruia un crainic al orașului sună din clopot pe Main Street pentru a chema vizitatorii la Goundie House (cea mai veche casă de pe Main Street). Un copil din mulțime este invitat să vină să bată la ușă de trei ori, iar apoi toată lumea are parte de surprize.

"Orașul Crăciunului" oferă plimbări cu trăsura trasă de cai, expoziții de brazi istorici și decoruri din belșug.

Bath, Anglia

Acest oraș istoric din sud-vestul Angliei sărbătorește atât nașterea lui Iisus, cât și pe cea a lui Jane Austen, cu mult fast.

Centrul Jane Austen - dar mai ales salonul Regency Tearoom - este cel mai bun loc pentru a afla mai multe despre cel mai faimos locuitor al orașului.

Teatrul Royal, pe care Austen îl menționează în "Northanger Abbey" și "Persuasion", are un program variat de teatru de vacanță, musicaluri, operă și concerte.

Bath Christmas Market (Târgul de Crăciun din Bath) dispune de o multitudine de căsuțe din lemn care comercializează obiecte artizanale realizate manual, specific britanice, într-un decor pitoresc.

Bath on Ice reprezintă un motiv excelent pentru a patina.

San Fernando, Filipine

Dacă Asia ar trebui să aibă o capitală a Crăciunului, San Fernando, Filipine - țară majoritar catolică - ar trebui trebui să se afle printre orașele nominalizate pentru așa ceva.

Orașul, situat la nord-vest de Manila, este renumit pentru Festivalul Felinarelor Uriașe, care începe la 16 decembrie și se încheie la 1 ianuarie. Tradiția de fabricare a felinarelor din San Fernando datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Punctul culminant al unei vizite aici este Parolul, un felinar de Crăciun electric, colorat, care simbolizează Steaua din Betleem.

Barcelona, Spania

Oricine reușește să își prelungească vacanța până în a 12-a zi de Crăciun - cunoscută și ca Ziua Regilor Magi sau Epifania - îi poate întâlni pe Melchior, Gaspar și Balthazar la Barcelona.

În seara zilei de 5 ianuarie, magii (cunoscuți și sub numele de "cei trei înțelepți") sosesc cu Santa Eulalia, propria lor navă, în portul orașului.

Se trag salve de tun, se declanșează focuri de artificii și, în timp ce primarul le înmânează cheile orașului, magia începe oficial.

Aceștia defilează pe străzi într-o cavalcadă magnifică de care alegorice care include cămile, elefanți, girafe și costume strălucitoare.

New York, SUA

Rockefeller Center se află în centrul Crăciunului newyorkez. Faimosul său patinoar există din 1936, iar decorarea bradului de Crăciun a devenit o tradiție din 1931.

În apropiere, Radio City găzduiește anual Spectacolul de Crăciun, în care joacă Rockettes.

În partea de sud-vest al Central Park, Columbus Circle găzduiește peste 100 de comercianți care vând haine, cadouri, gustări și băuturi la Holiday Market.

Magazinele în care se găsesc cele mai mari branduri de modă se alătură festivităților cu vitrine decorate în spiritul Crăciunului.

Nairobi, Kenya

Magia Crăciunului se regăsește în haosul de Sărbători din capitala Kenyei.

Aici, colinde răsună în diferite limbi, în diverse magazine, în mijloacele de transport în comun sau în restaurante și supermarket-uri.

O vizită într-un restaurant tradițional ar putea însemna o farfurie plină cu chapati (turtă), un orez picant cunoscut sub numele de pilau și carne la grătar (nyama choma în Swahili).

Petrecăreții pot arde caloriile cu o drumeție în pitoreasca rezervație forestieră Karura, un paradis pentru pasionații de activități în aer liber.

În celebrulul Parc Național Nairobi, turiștii au ocazia să vadă rinoceri, lei, girafe și alte animale, iar în depărtare să admire orașul.

Pentru cadouri de Crăciun, piețele în aer liber pline de viață, cum ar fi Maasai, oferă picturi africane autentice, bijuterii, haine și țesături unice din Kenya.

Nuremberg, Germania

Târgul de Crăciun din Nürnberg (Nurnberger Christkindlesmarkt) atrage în mod tradițional peste 2 milioane de vizitatori în fiecare an. Are o istorie bogată în spate, prima mențiune despre el datând din 1628.

În "micul oraș al lemnului și al țesăturilor", vizitatorii pot găsi decorațiuni de Crăciun tradiționale, adesea realizate manual, jucării din lemn și tot felul de preparate și băuturi.

Adulții se pot bucura de turtă dulce picantă de Nürnberg și de căni de vin fiert. Pentru cei care au copii, există Muzeul Jucăriilor.

Bogota, Columbia

În fiecare an, de Crăciun, capitala columbiană plină de luminițe.

În Bogota, există tradiția "Ruta Navideña", sau Ruta Crăciunului. Sărbătoriții se plimbă prin locurile populare din oraș pentru a admira spectacolele orbitoare.

Día de las Velitas (Ziua Micilor Lumânări) este sărbătorită pe 7 decembrie, care este ajunul Neprihănitei Zămisliri. Aceasta marchează oficial începutul Crăciunului în Columbia. Oamenii aprind lumânări mici și felinare de hârtie, pe care le așează pe pervazurile ferestrelor și pe balcoane.

Crăciunul este dulce aici. Natilla este un preparate care seamănă cu o budincă și se consumă alături de alte bunătăți festive, cum ar fi buñuelos (gogoși servite calde).

Malta

Deși luna decembrie se află în afara sezonului turistic, această insulă catolică din Marea Mediterană oferă o atmosferă festivă și spirituală de Crăciun.

Presepju (decorațiune care întruchipează scena nașterii Domnului), este o parte integrantă a Crăciunului aici.

În centrul orașului Valletta există un spirit de sărbătoare plin de viață, cu colindători care cântă în fața co-catedralei baroce Sfântul Ioan.

În Malta puteți vedea o explozie amețitoare de luminițe de Crăciun pe strada Republicii.

O vizită la Muzeul de jucării Malta Toy Museum, care prezintă păpuși, soldați, trenulețe și ceasuri din tinichea, datând încă din anii 1790, reprezintă un omagiu adus copilăriei.

Pe scurt, Crăciunul în Malta este cât se poate de spectaculos.

Quebec City, Canada

Un veritabil paradis pentru pasionații de activități în aer liber, Quebecul este plin de activități de iarnă, oferind programe de vacanță pentru toate gusturile.

Vechiul Quebec se transformă într-un pitoresc sat de Crăciun. Iubitorii de cârnați și de castane prăjite se pot răsfăța la târgul german de Crăciun. Cei care sunt pasionați de religie pot vizita o expoziție în care sunt prezentate scene ale nașterii Mântuitorului aduse aici din întreaga lume.

Sentier des Caps de Charlevoix, aflat în apropiere, oferă drumeții, snowshoeing și schi. Vitezomanii se pot plimba cu snowmobilul de la Nord Expe.

Nu puteți ajunge de Crăciun în Quebec? Nicio problem! Carnavalul de iarnă vă așteaptă între 25 ianuarie și 11 februarie 2024.

San Miguel de Allende, Mexic

Piñatas, posadas și ponche rezumăînsumează festivitățile din acest oraș colorat din Mexic, unde Crăciunul este un eveniment solemn și de sărbătoare.

În preajma zilei de 24 decembrie, este probabil ca turiștii să-i întâlnească pe străzi pe Maria și pe Iosif, în timp ce localnicii merg din casă în casă și cântă pentru ca ei să primească adăpost, într-o reconstituie a călătoriei spre Betleem.

Piñatas y ponche (o băutură din fructe fierte) încheie o seară lungă de peregrinări în jurul acestui oraș pietruit, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Salzburg, Austria

Locul de naștere al lui Mozart și locul de filmare pentru "Sunetul muzicii", Salzburg este locul ideal pentru a găsi o cutie de ciocolată.
Când vă gândiți la Salzburg, luați în calcul munții acoperiți de zăpadă, arhitectura barocă și târgurile tradiționale de Crăciun.

Aici este casa celebrei piese "Silent Night". Cântecul a fost interpretat pentru prima dată în apropiere, în Oberndorf bei Salzburg, în ajunul Crăciunului din 1818.

De Crăciun, orașul găzduiește o tradiție neobișnuită de Crăciun. Oamenii se deghizează într-o bestie alpină terifiantă, care este cunoscută sub numele de Krampus și se dezlănțuie pe străzi în căutarea copiilor obraznici care trebuie să fie pedepsiți.

Strasbourg, Franța

Bucurați-vă de Crăciunul cu arome atât franceze, cât și germane în acest oraș de graniță în care sunt resimțite influențele ambelor culturi. Strasbourg pretinde că deține cel mai vechi târg de Crăciun din Franța și unul dintre cele mai vechi din Europa. Acesta a fost inaugurat la 1570.

Seria de sate de Crăciun tematice din Strasbourg transformă orașul într-o minune vizuală și gastronomică. Sute de standuri sunt răspândite în numeroase locații.

În oraș există un brad de Crăciun înalt de 30 de metri, care este aduamplasat în fiecare an în piața centrală din Place Kléber și decorat cu ornamente și lumini.

Pe lângă târgul tradițional, există târgul alternativ de Crăciun OFF, cu muzică live și un traseu de artă stradală.

Queenstown, Noua Zeelandă

Culorile tradiționale de Crăciun, roșu, verde și alb, capătă o semnificație cu totul nouă în Noua Zeelandă.

Aici, roșul reprezintă pōhutukawa (pomul de Crăciun cu flori de culoare roșu rubiniu din Noua Zeelandă). Albul reprezintă plajele cu nisip curat. Iar verdele? Kiwi, bineînțeles!

Iubitorii de soare care doresc să se alăture Moșului în pantaloni scurți de surf ar trebui să se îndrepte cu siguranță spre Queenstown, unde temperaturile calde de vară le permit oamenilor să navigheze cu jetboat-ul, să facă surf pe râu sau să zboare cu parapanta deasupra lacului Wakatipu.

De asemenea, pot să-și instaleze tabăra pe malul lacului și să se bucure de o masă consistentă de Crăciun cu miel, fructe de mare și pui pe grătar.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Citește și...
Targul de Crăciun din Sibiu. Ce nu trebuie să ratezi la spectaculosul târg: de la program la atracții
Targul de Crăciun din Sibiu. Ce nu trebuie să ratezi la spectaculosul târg: de la program la atracții

Târgul de Crăciun din Sibiu 2023 a fost inaugurat pe data de 17 noiembrie. Acesta va fi deschis până pe 2 ianuarie 2024.

Crăciun 2023 - Câte zile libere vom avea de Crăciun anul acesta
Crăciun 2023 - Câte zile libere vom avea de Crăciun anul acesta

Finalul anului 2023 se apropie cu pași repezi și din ce în ce mai mulți români își planifică cu grijă vacanța de sărbători și ajung să se întrebe câte zile libere vom avea de Crăciun anul acesta.

Cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou. Prognoza ANM pentru perioada 19 decembrie- 1 ianuarie 2023
Cum va fi vremea de Crăciun și Anul Nou. Prognoza ANM pentru perioada 19 decembrie- 1 ianuarie 2023

Vremea va fi caldă, cu temperaturi pozitive în toată perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, cu precipitații puține, restrânse în zona montană, anunță ANM.

Recomandări
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu
Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu

O manifestaţie de protest are loc joi, la Vama Veche, faţă de modul în care se desfăşoară procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, şi soldat cu moartea a doi tineri.

Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai
Cine sunt cei nouă candidați în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Campania electorală începe pe 10 mai

Nouă candidaţi intră în cursa electorală pentru a obţine pe 9 iunie fotoliul de primar general al Capitalei.

Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump pentru datoriile sale: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”
Joe Biden îl ironizează pe Donald Trump pentru datoriile sale: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi-a luat în derâdere rivalul în alegerile din noiembrie pentru Casa Albă, pe fostul preşedinte Donald Trump, pentru datoriile pe care acesta din urmă le acumulează din cauza problemelor sale juridice.