Ce destinatii de vacanta aleg europenii. Nici Spania, nici Italia nu se numara printre primele optiuni ale romanilor

Dată publicare: 17-02-2014 21:09
Dată actualizare: 22-03-2014 14:18


bagaje

Multi oameni viseaza la concedii in locuri exotice, cat mai indepartate. Dar, in realitate, lucrurile nu stau deloc asa. Cei mai multi ajung sa isi petreaca vacanta undeva aproape de casa, iar europenii aleg, de regula, cel mai apropiat loc cu soare.

Un sondaj recent realizat de Comisia Europeana releva faptul ca rezidentii UE prefera , in general, sa isi petreaca vacantele intre granitele propriei tari. Anul trecut, 57% dintre acestia au ales sa faca o excursie in tara in care locuiesc. Cei mai multi dintre cei care au urmat acest trend sunt grecii, croatii si italienii. In schimb, maltezii, belgienii si luxembourghezii sunt mai inclinati sa calatoreasca in strainatate.

Aproape jumatate dintre cei intervievati recunosc ca primul lucru la care se gandesc atunci cand isi planifica o vacanta sunt locurile insorite, cu plaje. Asta explica si faptul pentru care majoritatea locuitorilor din Uniunea Europeana se indreapta catre sudul continentului, pentru a se relaxa.

Cele mai populare destinatii de petrecere a timpului liber sunt Spania (vizitata de 15% dintre europeni, anul trecut), Franta (vizitata de 11% din europeni) si Italia (10%). Pentru romani insa, cel mai dorit loc ramane Grecia.

In schimb, perspectivele nu sunt deloc imbucuratoare pentru 2014, in cazul grecilor. 26% dintre eleni spun ca nu vor pleca nicaieri in vacanta anul viitor si acelasi lucru este valabil si pentru 19% dintre ciprioti, 18% dintre bulgari, 18% dintre spanioli si 9% dintre romani.
 

Sursa: qz.com


VIDEO PROTVPLUS.RO