Cascada Valul Miresei, cea mai spectaculoasa din Romania, atrage turistii cu legenda sa si traditiile culinare ale locului

Ultima actualizare: 13-05-2014 07:06

Este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania si atrage anual mii de turisti din strainatate. Daca n-ati fost la Valul Miresei, situata in Parcul National Apuseni, ar fi timpul.

In aceeasi zona gasim zeci de pesteri cu forme ciudate dar, mai ales, o priveliste uimitoare. In plus, traseele montane sunt acum numai bune de luat la picior, iar cele amenajate – de strabatut cu bicicleta.

 

La 75 de kilometri de Cluj, zona Rachitele dezvaluie peisaje cum rar iti este dat sa vezi. Odata ajunsi aici, lasam masina in centrul satului si pornim pe un traseu de 5 kilometri. Zgomotul facut de cascada, care are o cadere de peste 30 de metri, atrage la scurt timp atentia. Este cea mai spectaculoasa din toata Romania.

Legenda spune ca o mireasa ar fi alunecat de pe stanci iar nuntasii care au plans-o au dat nastere acestei splendori din lacrimile lor.

"Zona de la Rachitele este una dintre cele mai interesante din Romania din punct de vedere al fenomenelor carstice, iar aici s-a dezvoltat un turism speologic specializat. Cascada Valul Miresei atrage foarte multi turisti", spune speologul Gheorghe Fratila.

Dupa drumetii, oaspetii se pot caza la zecile de pensiuni traditionale din satul Sancrai. Din mancarea ardeleneasca ies aburi ademenitori, iar branzoaicele sunt abia scoase din cuptor.

"Le-am pregatit o ciorba de luscos, cus cus cu snitel si gogosari murati, iar pentru desert traditionalele noastre branzoaice", ne imbie unul din bucatarii locului.

Iar sezonul este abia la inceput.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO