Dintr-o plaja promitatoare a ajuns un loc plin de gunoaie, iar drumul de acces e distrus. Ce s-a ales de "Vamaia"

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

Sub ochii nepasatori ai autoritatilor, zona dintre Constanta si Navodari, care in anii trecuti promitea sa se dezvolte, a intrat intr-un con de umbra.

Cunoscuta de turisti drept Vamaia, plaja este astazi plina de gunoaie, iar drumul de acces e distrus. Ministerul Mediului promite ca va face controale in aceasta saptamana, desi situatia este cunoscuta de luni bune.

In urma cu doi ani, sectorul de plaja dintre Mamaia si Navodari inflorea. Apareau atunci beach-baruri discrete si plaje cochete care le promiteau turistilor o vacanta de vis, departe de aglomeratie.

Cu relaxare pe nisip fin, muzica buna si intimitate, zona fusese denumita Vamaia - un fel de Vama Veche din Mamaia. Acum arata insa deplorabil. Cei care vor sa ajunga la plaja au nevoie de un autoturism off-road, altfel raman cu masina in craterele imense formate pe drumul din nisip.

Si daca au norocul sa ajunga in siguranta la plaja ii intampina, surprinzator, o alee pietonala din beton, nici ea terminata.

Sezonul trecut zona a atras mii de turisti. Anul acesta insa beach-barurile nu s-au mai deschis, nu sunt toalete, iar cei de la Apele Romane nu au curatat plajele.

Florin Chelaru, primar Navodari: "Sunt extrem de dezamagit ca toata zona de nord a plajelor din Navodari sunt murdare, problema este ca la acest moment am intrat intr-un nou sezon si toate ramasitele sunt pe plaja."

Nenumaratele pensiuni din zona, ridicate intre timp, asteapta oaspeti. Insa turistii pleaca dezamagiti din concediu.

Turist: "Mie nu mi-a placut!Plaja adevarata pana in mare arata frumos pentru ca e plaja data de natura curata, dar acolo nu arata ca lumea."

Turist: "A fost lasat in paragina, tot ce a adus furtuna nu s-a curatat, macar proprietarii de tarabe sa-si faca curatenie, lipsesc spatiile verzi, pubelele pentru gunoaie caci gunoaie avem din plin."

In zona, tariful pentru o noapte de cazare porneste de la 100 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO