Camera ascunsa pe litoral. Tu stii unde te cazezi? De azi, tarifele cresc cu 30%

Dată publicare: 01-07-2011 13:42
Dată actualizare: 24-10-2012 20:33


Daca va pregatiti de vacanta, atunci luati aminte: in spatele unor super-oferte, mai ales pe litoralul nostru, se pot ascunde mobila veche, mizerie si gandaci.

Turistii care au fost deja la mare au dat peste toate acestea in camerele din hoteluri sau la particulari. Chiar si asa, tarifele cresc de  cu 30%.

Intram pentru inceput intr-o casa din Eforie Sud. Camerele sunt mici, intunecoase si cu mobila veche, dar costa, una singura, 50 de lei pe noapte. De maine, dati 80 de lei, pentru ca proprietarii care va cazeaza la negru tin pasul cu preturile. La conditii in schimb, nu s-au gandit vreodata. Mancarea se face in curte, iar dusul... tot acolo.

La o alta casa, bucataria si baia sunt inauntru, dar nu ar primi nici o stea, se plang turistii.

Trecem de particulari si ajungem la hotelurile de 2 si 3 stele din Eforie Nord, Sud, Venus sau Jupiter. Aici turistii spun ca s-au intors in anii 70, pentru ca mobila, tamplaria si baile nu au mai fost schimbate de atunci.

Intr-un hotel, de pilda, am primit o camera inundata.

Sau o oferta speciala de dus la chiuveta. In aceste conditii, vacantele nu mai seamana cu cele din poze.

Ca sa nu aveti parte de surprize neplacute, trebuie sa stiti ca aveti dreptul sa cereti ca receptionera sau gazda particulara sa va arate intai camera in care urmeaza sa stati.

Preturi mai mari pe litoral, de la 1 iulie

De la 1 iulie, cand vom intra in plin sezon, cazarile vor fi mai mari in medie cu 30%, fie ca vorbim de pensiuni sau de hoteluri.

Astfel, un loc intr-o camera dubla la un hotel de 5 stele din Mamaia va costa 600 de lei pe noapte. La patru stele, 450 de lei, iar la trei stele, de 350 de lei.

Spre sudul litoralului veti gasi preturi cu cel putin 20% mai mici decat in Mamaia.

Cei care administreaza terasele si restaurantele sustin ca nu le vor cere mai mult turistilor, insa experienta anilor trecuti arata ca nu este deloc asa. Cu alte cuvinte, sa va pregatiti ceva bani in plus si pentru mancare.


VIDEO PROTVPLUS.RO