Bucovina a devenit destinatie turistica de lux, recomandata bogatilor lumii. Reactia unor turisti americani dupa un sejur

Dată publicare: 12-05-2017 18:51
Dată actualizare: 15-05-2017 06:50


Bucovina a ajuns destinatie de vacanta pentru sejururi de lux. Agentiile din strainatate care organizeaza tururi de zeci de mii de euro pentru un singur turist le recomanda bogatilor lumii si Romania.

Drept urmare, zilele trecute, 55 de americani au aterizat cu un avion privat la Suceava. Au plecat, cuceriti de frumusetea locurilor si de gustul sarmalelor.

Luxosul avion, un Boeing 757 modificat, a avut 55 de turisti la bord. Fiecare dintre ei a platit 80.000 de dolari pentru un sejur exclusivist in zece tari din Asia si Europa.

Oaspetii premium au petrecut o zi din vacanta lor pe taramul magic al Bucovinei. Au facut o prima oprire la Manastirea Voronet dupa care au mers la o ferma de langa Gura Humorului. Aici au gustat bunatatile traditionale.

Bucovina i-a fermecat pe americani cu muntii ei impaduriti, pajistile cu iarba grasa, bisericile de secole si oamenii primitori. La plecare, musafirii au asezat zona pe locul trei in top la concurenta cu localitati din Portugalia, Lituania, Iran sau Oman.

Oricum tot mai multi straini sunt vrajiti de ce vad aici.

Turist fracez: "Aceasta pictura murala este unica in lume. La fel si imprejurimile, sunt extraordinare."

Turista mexicana: "Pentru mine e o supriza sa vad arta combinata cu religia intr-o forma atat de diferita. Si in plus, peisajul este facinant iar picturile sunt foarte bine conservate."

Ciprian Negrut, Inspector CJ Suceava: "In regiunea Bucovina, anul trecut, au sosit peste 341 de mii de turisti, din care peste 51 de mii de turisti straini. Bucovina fiind inclusa intr-un circuit de destinatii de lux."

Pe langa manastirile incluse in patrimoniul mondial UNESCO strainii vor sa vada Pietrele Doamnei,  impozantii Calimani si culmile domoale ale Obcinilor Bucovinei.
 

Tags: bucovina, turism, lux,


VIDEO PROTVPLUS.RO