Aventura cu parapanta deasupra crestelor Caraimanului. Reactia curajosilor: "Nu am vazut aceste imagini, sunt senzationale"

15-11-2014 18:04


Poleit de soare, muntele a fost in acest week-end o alegere inspirata. Cu un vant prietenos, parapantisti curajosi si-au luat elan si au zburat deasupra crestelor de la peste doua mii de metri.

Despre zborul lor, sportivii spun ca este magic si la fel sunt si imaginile pe care le-au avut la picioare. Umflate de curenti, cateva zeci de parapante s-au inaltat cu indrazneala deasupra crestelor poleite de nori. Purtati de vant, pasionatii de zbor si-au luat avant si au plutit sub nori razleti, de toamna timpurie. Este adevarat, ai nevoie de curaj ca sa te avanti deasupra crestelor Caraimanului, la peste 2000 de metri, dar rasplata este pe masura.

Si mai bine a fost cand la picioarele lor, sportivii au avut crestele muntilor care, privite de sus, nu mai au nimic din imaginea amenintatoare. Intre vaile invaluite in ceata, parapantele pareau ireale. Si mai frumoase pareau Valea Jepilor si Sinaia, vazute de sus.

"E un peisaj unic pana la Caraiman, nu am vazut aceste imagini, sunt senzationale. E un mod de relaxare de a te aduna", spune Cristina, parapantista.

La fel de spectaculos a fost insa muntele si pentru cei mai putin curajosi. Din telecabina, pana sa ajunga la Sfinx si la Babe, turistii s-au minunat descoperind capre negre in cautare de pasuni inca verzi.

La cota 2000 a stralucit soarele si nu a batut deloc vantul. Meteorologii spun ca sambata a fost ultima zi cu soare la munte si de ea s-au bucurat, cel putin pe Valea Prahovei, peste 3000 de turisti.
 

Tags: parapanta, munte,

VIDEO PROTVPLUS.RO