Aeroportul cu cea mai bună mâncare din lume. Câte restaurante are și ce fel de mâncare găsiți acolo

Aeroportul changi singapore
Shutterstock

Călătoria prin aeroporturi poate fi mai mult decât o simplă tranzitare între destinații: poate fi o experiență culinară memorabilă, dacă ajungeți în aeroporturile cu cele mai bune restaurante din lume.

Iată care este aeroportul cu cea mai bună mâncare din lume. Trebuie să îl vizitați măcar o dată în viață!

Cea mai bună mâncare în aeroport - unde este

 Aeroportul Changi din Singapore se distinge prin varietatea sa impresionantă de restaurante, oferind călătorilor nu mai puțin de 64 de tipuri de preparate și peste 200 de restaurante de unde aceștia au ce alege. De la crabul cu chilli la preparatele rafinate de la Kam's Roast, fiecare călător are posibilitatea de a se bucura de adevărate delicii gastronomice chiar înainte de a urca în avion.

Pe locul doi în topul aeroporturilor perfecte pentru gurmanzi se află Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta, un hub aglomerat care servește milioane de călători în fiecare an. Cu cele 121 de restaurante disponibile, oferind 38 de tipuri de preparate, acest aeroport reușește să îi impresioneze chiar și pe cei mai pretențioși pasionați de gastronomie. De la Atlanta Chophouse & Brewery la One Flew South, opțiunile sunt variate și satisfăcătoare.

Citește și
„Înseamnă un Al Treilea Război Mondial”. Reacția Ungariei, după ce Macron a reluat ideea trimiterii de trupe în Ucraina
Aeroportul changi singapore

Locul trei în clasamentul realizat de Betway îi revine Aeroportului Haneda din Tokyo, cu cele 149 de restaurante disponibile. Deși numărul de tipuri de preparate este mai mic, doar 16, calitatea și autenticitatea preparatelor japoneze oferite aici sunt de neegalat. O călătorie culinară prin Haneda poate fi o experiență inedită și memorabilă pentru orice iubitor al bucătăriei japoneze, conform travelandleisure.com.

Betway a analizat cu atenție mai multe aspecte pentru a întocmi acest clasament, inclusiv numărul de restaurante, varietatea tipurilor de bucătării, recenziile Google și popularitatea pe Instagram. Acest lucru demonstrează că experiența culinară dintr-un aeroport poate fi la fel de importantă ca și călătoria în sine.

Indiferent de aeroportul ales pentru călătorie, specialiștii recomandă să vă rezervați suficient timp pentru a vă bucura pe deplin de aceste experiențe gastronomice unice. Ajungeți devreme la aeroport și acordați-vă timpul necesar pentru a explora și savura preparatele oferite de restaurantele locale sau internaționale disponibile acolo.

Alte aeroporturi unde se mănâncă bine

Aeroportul Internațional Los Angeles din SUA se remarcă nu doar ca un loc popular pentru a întâlni celebrități, ci și pentru varietatea sa de opțiuni culinare de calitate. Clasat ca al patrulea cel mai bun aeroport din Statele Unite, LAX se distinge prin oferta sa generoasă de restaurante care se adaptează la diferite alergii alimentare, ocupând chiar locul al șaptelea în lume în ceea ce privește mâncarea fără gluten.

Pe de altă parte, Aeroportul Internațional O'Hare din SUA, situat în Chicago, își câștigă locul meritat în această listă datorită performanțelor sale remarcabile în toate categoriile. Acest aeroport a fost cel mai aglomerat din lume între anii 1963 și 1998, motiv pentru care a fost necesar să ofere o varietate decentă de opțiuni alimentare pentru călători, având un impresionant număr de 130 de restaurante din care aceștia pot alege.

Aeroportul changi singapore

Lista aeroporturilor internaționale cu oferte culinare deosebite include și Aeroportul Internațional Narita din Japonia. Deși este mult mai mic decât aeroportul principal din Tokyo, Narita se clasează mai sus pe această listă datorită ratingului mediu peste media celorlalte aeroporturi din topul 10 și a prețului mediu accesibil al felurilor de mâncare, care se situează la doar 6,30 lire sterline.

Aeroportul Internațional Jeju din Coreea de Sud impresionează și el prin oferta sa mică, dar consistentă de mâncăruri delicioase de tăiței și orez, perfecte pentru călătorii înfometați, scrie cntraveller.com.

Aeroportul Internațional Dallas-Fort Worth din SUA face parte din clasamentul aeroporturilor unde se mănâncă bine, fiind considerat al doilea cel mai bun aeroport din Statele Unite în ceea ce privește opțiunile culinare. Acest aeroport deservește atât orașele texane Dallas, cât și Fort Worth, oferind nu mai puțin de 125 de restaurante din care călătorii pot alege, având în plus cea mai mare medie de rating a restaurantelor din America, de 3,7 din 5 stele.

Aeroportul Internațional Taiwan Taoyuan din Taiwan este cel mai aglomerat aeroport din țară, situat chiar în afara capitalei Taipei. Aici, călătorii se pot bucura de prețuri accesibile la felurile de mâncare, cu un preț mediu de 4,53 lire sterline.

Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta din SUA, face și el parte din clasamentul citat mai sus, o locație care impresionează prin numărul său mare de restaurante fără gluten - 36 de opțiuni pentru cei care urmează o dietă fără gluten.

Ultimul, dar nu cel din urmă, Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud este un hub impresionant, oferind nu mai puțin de 270 de restaurante, cu un rating solid de 3,2 stele din 5 și prețuri accesibile la felurile de mâncare. De asemenea, este cunoscut ca unul dintre cele mai curate aeroporturi din lume.

Articol recomandat de sport.ro
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO
Scandal în Ungaria, după ce România i-a învins pe maghiari la Mondialul de hochei pe gheață: "E un clovn" | VIDEO
Citește și...
Satul din România a cărui meșteșug principal a fost înscris în patrimoniul UNESCO. Ce poți face în zonă
Satul din România a cărui meșteșug principal a fost înscris în patrimoniul UNESCO. Ce poți face în zonă

Horezu a devenit recent stațiune turistică de interes național și dacă nu ai fost până acum aici, ar trebui să îți rezervi câteva zile pentru a te bucura de priveliști deosebite și o vacanță relaxantă.

Cum poți să scapi de răul de mișcare. Leacuri eficiente pentru a elimina starea de rău de mașină, vapor sau avion
Cum poți să scapi de răul de mișcare. Leacuri eficiente pentru a elimina starea de rău de mașină, vapor sau avion

Atunci când ți se face rău în mașină, când ești pe mare sau în avion, înseamnă un simplu lucru: ai rău de mișcare.

Ruta trenului din Europa care ajunge în peste 20 de orășele idilice
Ruta trenului din Europa care ajunge în peste 20 de orășele idilice

Dintr-o combinație de romanticism, conștientizare a climatului și dorința de călătorii lente, trenurile de noapte câștigă popularitate în întreaga Europă.

Recomandări
Germania acuză Rusia de un atac cibernetic intolerabil şi avertizează că vor exista consecinţe
Germania acuză Rusia de un atac cibernetic intolerabil şi avertizează că vor exista consecinţe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor exista consecinţe, transmit AFP şi Reuters.

Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne îngrășăm de Paște
Oul fiert poate fi prietenul curei de slăbire. Cum trebuie consumat ca să nu ne îngrășăm de Paște

Oul fiert este prin definiție prietenul curei de slăbire. Deci, nu sunt riscuri să ne îngrășăm de Paște, cu câteva condiții.

Cei trei afgani care au atacat doi polițiști în timp ce încercau să ascundă mai mulți migranți într-un TIR au fost arestați
Cei trei afgani care au atacat doi polițiști în timp ce încercau să ascundă mai mulți migranți într-un TIR au fost arestați

Cei trei afgani care au atacat doi polițiști din Timiș în timp ce încercau să ascundă mai mulți migranți într-un TIR au fost arestați preventiv.