Zona Iosefin, ca in Evul Mediu. Lucrarile la strada Iancu Vacarescu se prelungesc cu patru luni.FOTO

29-10-2013 15:04


strada iancu vacarescu

Locuitorii din cartierul Iosefin vor mai avea de asteptat pana cand vor avea liber la circulatie pe strada Iancu Vacarescu. Asta pentru ca perioada in care trebuiau finalizate lucrarile a fost prelungita cu patru luni.

Lucrarile vizeaza reorganizarea traficului, urmand ca la inaugurare, strada sa aiba doua sensuri de circulatie, facand legatura intre Bulevardul Regele Carol si Splaiul Tudor Vladimirescu. Pe langa lucrarile la carosabil, vor mai fi create piste pentru biciclisti, iar trotuarele vor fi refacute.

Proiectul de reamenajare trebuia sa fie gata in luna decembrie, insa termenul a fost prelungit pana in aprilie, anul viitor. Potrivit primarului Nicolae Robu, in subteran au fost executate “lucrari neprevazute”, astfel ca nu s-a putut lucra pe santier.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Noi suntem multumiti, vom fi multumiti daca pana la venirea iernii vom reusi sa finalizam trotuarele astfel incat sa se circule”.

Pana atunci insa, comerciantii ambulanti au ocupat marginea santierului cu obiecte scoase la vanzare.

Nicolae Robu: “Este tolerat acest comert, va fi tolerat cat timp va fi santier. Dupa ce se va termina, evident, nu se va mai permite asa ceva. Acum am dat dispozitii locale sa fie tolerati in acest caz ca si asa toata zona este data peste cap si acesti oameni castiga o paine, ca atat castiga din activitatile pe care le desfasoara”.

Reabilitarea strazii Iancu Vacarescu valoreaza 8.3 milioane de lei, dintre care 6.5 milioane sunt bani europeni nerambursabili.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO