Universitatile nu-si modifica orarul pentru a decongestiona traficul: "Nu studentii sunt problema"

29-10-2013 11:55


lucrari, restrictii

 Dorinta primarului Nicolae Robu de a decala programul Universitatii de Vest si pe cel al Universitatii Politehnica pentru a fluidiza traficul, nu va fi indeplinita.

 Conducerile celor doua universitati din Timisoara au ajuns la concluzia ca nu studentii sunt cei care incurca traficul din oras, la primele ore ale diminetii. In plus, institutiile de invatamant au stabilit deja orarul pentru acest an universitar, iar o eventuala decalare ar bulversa tot programul.

Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest: “Maine vom avea Senatul Universitatii si maine se va decide. S-a ajuns la concluzia ca nu studentii nostri sunt problema, iar printr-o astfel de masura nu am fluidiza traficul. Orarele sunt deja facute si am bulversa activitatea didactica in acest moment. Insa raspunsul final va fi dat maine, dupa Senat”.

Potrivit reprezentantilor Universitatii Politehnica, aceasta masura nu este viabila nici in aceasta unitate de invatamant. La fel ca in cazul Universitatii de Vest, totul se va stabili in mod oficial dupa sedinta Consiliului de Administratie.

In urma cu o luna, primarul Nicolae Robu a declarat ca una dintre solutiile pentru a fluidiza traficul ar fi ca cele doua universitati sa inceapa cursurile mai tarziu cu 30 sau 60 de minute. Potrivit primarului, traficul este foarte aglomerat si din cauza ca studentii incep cursurile de la ora 08:00, aceeasi ora la care multi dintre timisoreni incep serviciul.

Astfel, edilul s-a gandit ca daca orele la facultate ar incepe, cel mai devreme, la 8:30, tinerii ar putea pleca mai tarziu de acasa si astfel vor evita si traficul aglomerat.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO