Anticonceptionalele, “arma” impotriva ciorilor. Solutiile gasite de autoritati pentru a le elimina

29-10-2013 13:37


ciori Timisoara

 Partidele de vanatoare a ciorilor din centrul Timisoarei propuse de viceprimarul Traian Stoia nu se vor mai pune in practica. Dupa mai multe discutii cu specialistii, reprezentantii primariei au gasit solutia pentru a alunga ciorile.

 Primaria vrea sa imprumute o aparatura care sa imite sunetele de pusca. Asta pentru ca vanatoarea este interzisa in centrul Timisoarei, iar tehnologia cu ultrasunete nu a dat rezultate anul trecut si ar putea sa puna in pericol viata oamenilor, potrivit primarului Nicolae Robu.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Si noi stim ca exista dispozitive cu ultrasunete. Eu am o retinere in a le folosi pentru ca ele trebuie sa fie de o anumita putere pentru a acoperi tot parcul. Noi nu le sesizam ,dar nu as fi chiar asa de convins ca ele nu au nici cea mai mica influenta negativa asupra omului. Chiar daca omul nu le percepe. (…) Intr-o comuna apropiata s-au produs sunete care simulau impuscarea, dar nu s-a tras. Am inteles ca s-ar fi speriat si au parasit localitatea. Probabil au venit la Timisoara, unde e liniste, e pace, nu le perturba nimeni”.

O alta solutie propusa de specialisti o reprezinta… anticonceptionalele. Prin introducerea acestora in mancarea ciorilor, aceste pasari nu se vor mai inmulti.

Nicolae Robu: “Eu primesc tot felul de sugestii, de exemplu am primit sugestia de a cumpara anticonceptionale. Sa le dam prin hrana. Sigur ca noi radem, dar societatea romaneasca a avut o evolutie foarte ciudata”.

Zeci de mii de ciori zboara deasupra orasului in fiecare dimineata si seara. Stolurile de pasari negre au devenit inamicul public al orasului. Peisajul de la Timisoara seamana izbitor cu scenele apocaliptice din celebrul film de groaza “Pasarile”, de Alfred Hitchcock. De cum se lasa intunericul, centrul Timisoarei este asaltat de ciori. Sunt peste 150.000 de pasari care se aduna ca la un semn deasupra orasului. Se invart in jurul Catedralei Mitropolitane si se adapostesc apoi in copacii din parcul alaturat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO