Vrei un zambet stralucitor, ca al actorilor de la Hollywood? Afla cum, de la Dr. Sorin Doca! (P)
Sunt persoane care au, în mod natural, o culoare mai închisă a dinţilor, spre nuanţe de galben, decât alţii.
Bineînţeles că dinţii noştri se îngălbenesc şi odată cu înaintarea în vârstă. Culoarea naturală a dinţilor este influenţată de mai mulţi factori. Petele de pe suprafaţa dinţilor (discromie de suprafaţă) şi modificarea culorii dinţilor sunt cauzate de:
1. Fumat (ţigarete sau tutun de mestecat)
2. Consumul de cafea, ceai sau vin roşu
3. Consumul alimentelor bogate în pigmenţi, ca cireşele sau afinele
4. Depunerile de tartru, formate prin întărirea plăcii bacteriene.
Petele din interiorul dinţilor (discromie internă) sunt cauzate de:
1. Tratamentele cu tetraciclină în timpul dezvoltării dinţilor
2. Dinţii devin gălbui sau cenuşii odată cu înaintea în vârstă
3. Traumele dentare pot duce la moartea ţesutului pulpar, iar dintele capătă o culoare maronie, cenuşie sau se înnegreşte
4. Aportul exagerat de fluor în perioada dezvoltării dinţilor (de la naştere până la 16 ani), care face ca dinţii să aibă un aspect opac.
Ce metode există pentru albirea dinţilor?
Periajul profesional efectuat în cabinetul stomatologic corectează discromia externă cauzată de consumul de alimente bogate în pigmenţi sau de tutun. În plus, utilizarea unei paste de dinţi cu efect de albire poate ajuta la corectarea discromiei de suprafaţă, între vizitele la dentist. Dacă niciuna din aceste variante nu are rezultate, va trebui să apelaţi la un tratament de albire profesională a dinţilor, ca să scăpaţi de petele persistente.
Discromia internă poate fi corectată prin albire, faţetare sau reconstituire coronară. Toate aceste metode sunt sigure şi eficace, însă alegerea procedurii de aplicat în fiecare caz este la latitudinea dumneavoastră şi a medicului dentist, care vă va informa asupra celei mai bune alegeri, în funcţie de starea dinţilor şi de rezultatele pe care le doriţi.
Albirea profesională
Procedura de albire profesională durează între 30 de minute şi o oră pentru fiecare şedinţă şi presupune mai multe şedinţe pentru a atinge nuanţa dorită. Pentru protecţia cavităţii bucale, pe gingii se aplică un gel, iar partea superioară a dintelui este protejată cu un „scut” de cauciuc. Apoi se aplică un agent de oxidare (soluţia de albire) pe dinţi. Pentru activarea agentului de albire se foloseşte o lampă cu laser.
Mai multe informaţii medicale găsiţi pe site-ul nostru, www.docadent.ro!