Violenta in scolile din judetul Timis, in scadere cu 20%. Cate unitati de invatamant au paza

01-08-2013 11:43


paza scoli

In perioada ianuarie – iunie a acestui an, numarul infractiunilor din scolile judetului Timis a fost cu 20% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In total, in 2013 au fost sesizate 39 de infractiuni, dintre care 34 s-au petrecut chiar in incinta unitatilor de invatamant. Cele mai multe au avut loc in scolile de la oras, 36, iar in unitatile de invatamant din mediul rural au fost sesizate numai trei infractiuni.

Furturile par sa fie infractiunile “preferate” de catre elevi. In acest an, politistii au interventi in 21 de astfel de cazuri. Vestea buna aici este ca si furturile sunt in scadere, cu 36 de procente fata de anul trecut. De asemenea, in scoli au fost inregistrate in 2013 si 14 cazuri de lovituri sau violente si un caz de vatamare corporala, fata de niciunul in 2012.

Din cele peste 600 de unitati de invatamant existente in judet, in jumatate dintre ele nu exista paza si protectie si numai 135 au sisteme de supraveghere video.

Pentru ca numarul infractiunilor din scoli sa scada, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Timis au realizat si un set de masuri pentru ca numarul violentelor sa scada si mai mult:

1. Initierea unor demersuri in vederea cresterii numarului de politisti locali angrenati in mentinerea ordinii publice in zona unitatilor de invatamant preuniversitar.

2. Continuarea activitatilor punctuale privind identificarea situatiilor de risc si monitorizarea acestora si dispunerea masurilor specifice in vederea diminuarii infractionalitatii.

3.Identificarea unitatilor de invatamant care inregistreaza in mod constant cresteri ale infractiunilor comise in incinta si contactarea conducerii acestora, in vederea stabilirii de comun acord a unor masuri adecvate care sa contribuie la reducerea acestor fapte.

4. Informarea ISJ Timis cu privire la situatia unitatilor de invatamant preuniversitar in incinta carora au fost savarsite infractiuni si necesitatea aplicarii mai riguroase a regulamentelor de ordine interioara

5. Continuarea demersurilor efectuate pe langa autoritatile locale pentru cresterea numarului de unitati de invatamant asigurate cu paza si sisteme de securitate in scopul cresterii gradului de siguranta a elevilor

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO