VIDEO.Gestul facut de sute de elevi din Timis pentru a-i imbarbata pe militarii aflati in Afganistan

21-10-2013 13:22


  Intalnire extrem de emotionanta intre cateva sute de elevi si militarii Batalionului Scorpionii Galbeni din Timisoara.

Soldatii au avut ocazia sa le multumeasca celor care i-au sustinut, de la mai bine de 3000 de kilometri distanta, si le-au trimis scrisori induiosatoare, chiar daca nu stiau aproape nimic despre ei. Cuvintele scrise de copii i-au intarit pe luptatori si le-au dat incredere si speranta ca se vor intoarce teferi acasa.

,,Draga ____,

Ma numesc Dragana Mihalaiche si sunt din Timisoara. In ultima vreme am vrut sa fac ceva diferit, care sa dea cuiva un motiv sa zambeasca, chiar daca pret de o clipa".

Asa si-a inceput scrisoarea o eleva de 16 ani, care a dorit sa le scrie Scorpionilor Galbeni, plecati in Afganistan. Primise o astfel de tema la scoala, si s-a hotarat, cu alti colegi, sa expedieze scrisori de imbarbatare celor 500 de militari plecati la inceputul anului in Zona Zabul. Mesajul ei a ajuns prin mail in Afganistan, si, la scurt timp a venit si raspunsul.

,,Am scris o scrisoare catre niste oameni necunoscuti, dar banuiesc ca fiecare dintre ei si-ar fi dorit vreodata sa primeasca o scrisoare de la cineva", a spus eleva Dragana Mihalaiche.

,,Scrisoarea a fost extrem de emotionanta pentru ca am simtit alaturi inimile tuturor copiilor din Timisoara", a spus militarul Cristian Dan.

Dupa ce si-au incheiat misiunea in Afganistan, militarii din Timisoara s-au intalnit fata in fata cu elevii care i-au incurajat de la mii de kilometri distanta.

Sorin Homer, maior Scorpionii Galbeni: "Te fac sa te simti mult mai bine atunci cand stii ca esti departe de cei dragi".

"Le-am scris sa-i ajute Dumnezeu, sa-si poata continua munca si sa o faca cu aceeasi dedicatie cu care o fac si acum", a spus Alexandru Mandea, un elev.

Printre militarii care s-au intors acum acasa, s-au aflat si cei patru soldati care au fost raniti intr-un accident, pe autostrada. Atunci, unul dintre pneurile transportorului blindat a explodat, iar vehiculul s-a rasturnat.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO