Maidanezii bolnavi sau agresivi, primii care vor fi eutanasiati. Explicatia autoritatilor locale

Ultima actualizare: 20-01-2014 06:59
maidanez

Eutanasierea cainilor fara stapan din Timisoara ar putea incepe, pana la urma, de saptamana viitoare. Desi initial edilii au anuntat ca uciderea cainilor fara stapan va incepe de miercuri, 15 ianuarie, aceasta actiune a fost amanata.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, noul termen de incepere a eutanasierii cainilor fara stapan din Timisoara este saptamana viitoare. Reprezentii administratiei locale, impreuna cu cei ai adapostului Danyflor, vor incepe cu patrupedele agresive si cu cele bolnave. Restul animalelor vor mai primi ragaz in speranta ca cineva le va adopta.

De asemenea, edilul a anuntat ca este posibil ca in urmatoarea sedinta a Consiliului Local sa fie adoptata o hotarare care sa stabileasca pretul pentru o adoptie la distanta.

Va reamintim ca din 15 ianuarie a intrat in vigoare Hotararea de Guvern care, printre prevederi, contine un punct prin care permite administratiilor locale sa eutanasieze maidanezii.

Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat ca vor eutanasia cainii fara stapan. Spre deosebire de Timisoara, la Lugoj primarul Francisc Boldea a anuntat ca nu se va intampla acest lucru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO