Un bloc cu zece etaje din Timisoara, evacuat dupa ce un incendiu a izbucnit la un apartament. VIDEO

01-08-2013 09:04


  Locatarii unui bloc cu zece etaje din Timisoara nu au avut deloc o noapte linistita.

UPDATE ora 12:15 Proprietarul apartamentului a ajuns la Clinica de Arsi din Timisoara in stare foarte grava. Medicii au hotarat sa-l transporte cu un avion SMURD pana la un spital din Bucuresti.

Din fericire, celelalte persoane care s-au intoxicat cu fum nu au ramas internate.  

In aceasta dimineata, anchetatorii au stabilit ca incendiul a pornit de la o instalatie electrica improvizata si s-a extins la tot apartamentul. 
____________________________________

Pompierii i-au evacuat pe toti in graba, dupa ce intr-un apartament de la etajul trei a izbucnit un incendiu puternic si fumul s-a raspandit in tot blocul.

Mai multe persoane, printre care si un bebelus de cateva luni, au avut nevoie de ingrijiri medicale, pentru ca s-au intoxicat cu fum.

Proprietarul apartamentului de la care a pornit totul, un batran de 82 de ani, a ajuns la spital in stare grava, cu arsuri pe 80 la suta din suprafata corpului.

Focul s-a aprins in jurul orei 22:30 si pentru ca locuinta era plina de ziare si de lucruri usor inflamabile, flacarile au cuprins imediat intreg apartamentul. Alarmati de fumul gros, vecinii au iesit afara si au strigat dupa ajutor.

,,Stateam in apartament si dintr-o data am simtit fum si am vazut ca e salvarea si pompierii jos si m-au scos intr-un final", a spus o locatara. 

,,Am deschis usa si mi-au zis sa stau la geam. Acum au sunat sa iesim afara", a spus un locatar.

Proprietarul apartamentului care a fost cuprins de flacari, in varsta de 82 de ani, a ajuns in stare grava la spital.

Medicii de pe cele patru ambulante ajunse la fata locului au acordat ingrijiri si altor sapte persoane care au inhalat fum. Printre pacienti - si trei copii, cel mai mic avand doar cateva luni.

Ionut Vascu, ISU Timis: "Interventia a fost destul de dificila intrucat pe casa scarii nu exista geamuri, s-a acumulat foarte mult fum, a pus probleme la evacuare, inclusiv a locatarilor de la etajele superioare".

Dupa primele investigatii, pompierii cred ca focul a pornit de la un scurtcircuit.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO