Umbre de legenda: doua echipe care au fost campioane de zece ori se intalnesc in Cupa Romaniei


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 09:31
Categorie: Timiș
galerie UTA

Ripensia Timişoara (liga a cincea) şi UTA Arad (liga a doua) se bat pentru un loc în şaisprezecimile Cupei, mâine, pe stadionul Electrica. În ciuda unui trecut glorios, aceasta este prima întâlnire directă dintre cele două echipe.

Ripensia a dominat fotbalul românesc în anii 30 ai secolului trecut, iar UTA a câştigat şase campionate şi două Cupe ale României, după cel de-al doilea război mondial. Pentru legendara echipă timişoreană, “înviată” după 64 de ani, este primul meci contra “Bătrânei Doamne”.

Ripensia a fost campioana României de patru ori (1933, 1935, 1936, 1938), iar UTA a cucerit titlul de şase ori (1947, 1948, 1950, 1954, 1969, 1970). Cele două echipe au cucerit şi Cupa României, de câte două ori.

Timişorenii şi arădenii poartă nume legendare, dar astăzi sunt departe de gloria de altădată. “Ripi” e în liga a cincea, iar UTA se zbate în anonimat de ani buni. Şi în acest an, echipa alb-roşie a fost încropită cu doar câteva zile înainte de prima etapă a Ligii a II-a, antrenorul Eugen Trică e doar de două săptămâni la Arad, iar clubul a intrat în insolvenţă.

Este un meci de Cupa României şi e foarte important pentru noi, deoarece vreau să mergem mai departe. UTA e plină de surprize, o să vedeţi. Cât o să fiu eu la clubul ăsta, nu o să neglijăm nimic, nicio competiţie, o să ne batem până la capăt. Am înţeles că Ripensia are tradiţie, are patru campionate câştigate, dar nu ştiu absolut nimic despre jucătorii lor de azi”, a spus antrenorul UTA-ei, Eugen Trică.

Managerul Ripensiei, Radu Suciu, speră ca echipa lui să fie încurajată de cât mai mulţi timişoreni. „Este cel mai important meci al Ripensiei de la reînfiinţare. Nici noi nu îi cunoaştem pe ei, au trecut printr-o perioadă tulbure şi s-au adunat pe ultima sută de metri. Simpatizanţii noştri sunt mai liniştiţi, dar nu ştiu cum se vor manifesta în meciul acesta. E posibil să fim susţinuţi pur şi simplu datorită rivalităţii tradiţionale dintre Timişoara şi Arad, nu e exclus să vină şi suporteri ai lui Poli să ne încurajeze. Aşteptăm şi un număr important de suporteri ai UTA-ei. Arădenii au solicitat 140 de bilete”, a declarat Radu Suciu.

Suporterii lui Poli (Peluza Sud) au anunţat, însă, că nu au planificat nimic pentru acest joc, deoarece ei şi arădeni există un pact de neagresiune de mai bine de un an. Pentru ultraşii alb-violeţi şi utişti este mai importantă, deocamdată, lupta pe care o duc împotriva şefilor de la FRF şi LPF.

Meciul Ripensia – UTA se joacă mâine, pe stadionul Electrica, de la ora 16:30. Un bilet de intrare costă 10 lei.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO