Turistii straini parcheaza gratuit in Timisoara. Cum s-a ajuns la aceasta masura

18-03-2013 21:51


timpark

Noul sistem de parcare, Timpark, le da mari batai de cap edililor. Regulamentul acestuia a fost votat in Consiliul Local la sfarsitul lunii februarie si implementat in oras de la 15 martie. Chiar si asa, necunoscutele la Timpark se aduna pe zi ce trece.

Ultima problema gasita la noul sistem de parcare este modul in care se turistii straini pot plati stationarea in oras. Numarul unde se poate trimite SMS sau care cele care se pot apela pentru a plati parcarea, sunt valabile doar in retelele de telefonie mobila din Romania, nu si in cele din strainatate. La auzul acestei vesti, primarul Nicolae Robu a venit cu o solutie ad-hoc: parcare gratuita pentru toti posesorii de masini cu numere straine.


Aceasta decizie nu a fost luata in urma unei sedinte de Consiliu Local sau dupa o intrevedere cu mai multi specialisti, asa cum este normal, ci... intr-un briefing de presa.


Sa nu le mai purtam de grija turistilor straini, e gratuita parcarea pentru ei. Sunt bineveniti in Timisoara si nu vor mai avea nici acest discomfort: sa se intereseze cum se plateste parcarea”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Aceasta veste ar putea fi binevenita si pentru persoanele de etnie rroma care au masinile inmatriculate in strainatate, dar si pentru timisorenii care au autovehiculele inmatriculate in strainatate. Ramane de vazut cand va fi inclusa aceasta prevedere “ad-hoc” si in regulamentul de functionare al Timpark.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO