Ziua Transportului Public Local, sarbatorita la Timisoara prin plimbari cu tramvaiul turistic

Ultima actualizare: 08-08-2013 06:48
tramvai tras de cai 1869

 Regia Autonoma de Transport Timisoara le propune cetatenilor o intoarcere in perioada anului 1869, mai exact, pe data de 8 iulie, cand primul tramvai tras de cai a rulat in Timisoara, intre Piata Traian si Cetate.

 Astfel, luni, 8 iulie, de Ziua Transportului Public Local, R.A.T.T. invita timisorenii la o cursa gratuita cu tramvaiul turistic. Un ghid va sta la dispozitia calatorilor pentru a le povesti despre inceputul tramvaiului in Timisoara si despre zonele prin care acesta circula.

„Dorim sa ne amintim de prima iesire a tramvaiului tras de cai din actualul depou de pe Bulevardul Take Ionescu. Vom reface impreuna primul traseu, din cartierul Fabric pana in Iosefin, pe ruta: Piata Traian - Piata Libertatii - Catedrala Mitropolitana - Piata Iosefin - Gara de Nord si retur”, au transmis reprezentantii R.A.T.T., intr-un comunicat de presa.

Prima cursa va pleca de la ora 11.00 din Piata Libertatii. Urmatoarele doua curse vor trece prin Piata Libertatii la ora 12.00 si 13.00.

Tramvaiul va porni din nou pe vechiul traseu insotit de muzica vremurilor de odinioara. De la ora 10.30 tot in Piata Libertatii va avea loc un concert sustinut de formatia timisoreana de copii „Peregrinii”. Concertul va recrea atmosfera Timisoarei de alta data prin interpretarea melodiilor lumii la instrumente autentice: caval, acordeon, ukulele, bodhran, fluiere, mandolina.

Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la introducerea tramvaiului in Timisoara, care este al treilea oras dupa New York (1825) si Paris (1854) ce a beneficiat de acest mijloc de transport pe atunci modern.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO