Timisorenii pot testa de azi autobuzul electric! Sunt invitati sa-si spuna parerea in mediul online

28-10-2013 10:14


De astazi, timisorenii se pot plimba cu primul autobuz electric destinat transportului in comun.

Autobuzul va circula pe linia 33, fiind inclus in graficul acesteia, timp de 30 de zile, perioada in care cetatenii sunt indemnati sa isi exprime parerea cu privire la noul mijloc de transport, la adresa de e-mail: relatii.publice@ratt.ro

Biletele și abonamentele se vor valida la singurul aparat montat la usa din fata. Autobuzul electric are doua usi, urcarea facandu-se pe cea din fata, iar coborarea pe cea din spate.

"In acest fel se va asigura un flux de calatori fara a se intampla blocaje sau aglomerari", au transmis reprezentantii Regiei Autonome de Transport Timisoara.

Pe langa autobuzul care va circula pe strazile orasului, la Timisoara va fi adus inca un autobuz electric, care va fi expus in zona centrala, pentru a putea fi “admirat”.

Potrivit firmei care pune la dispozitie autobuzele electrice, acest tip de vehicul are avantajul ca nu polueaza si costurile de intretinere sunt mult mai mici fata de cele pentru un autobuz normal.

Pretul unui autobuz electric de tipul celui care va circula prin Timisoara ajunge pana la suma de 400.000 de euro. Are o autonomie de 250 de kilometri si se incarca la maximum in sase ore.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO