Sute de timisoreni s-au asezat la coada dis-de-dimineata pentru a primi alimentele de la UE

30-10-2013 11:49


coada ajutoare UE, Timisoara

 Sute de persoane au stat ore in sir la coada in prima zi in care a inceput, la Timisoara, distribuirea pachetelor cu ajutoare de la Uniunea Europeana.

 Desi au timp sa le ridice pana in luna martie a anului viitor, oamenii s-au pus la coada inca de ieri dupa-amiaza. Multi dintre ei au probleme de sanatate asa ca au venit de acasa cu scaunele pliante, pentru ca asteptarea sa fie mai usoara.

In asteptarea pachetelor cu ajutoare de la Uniunea Europeana, peste 200 de persoane au facut noapte alba la Timisoara.

Domnul Ioan are ciroza si a suferit cinci operatii la cap. Traieste dintr-o pensie de 350 de lei si a vrut sa se vada cat mai repede cu alimentele in camara.

"De la cinci si jumate de aseara sunt aici, ca sa fiu sigur ca iau alimentele astea. Avem nevoie de ele, daca e traiul asa cum este. Pensiile sunt cum sunt, am stat toata noaptea aici", a spus domnul Ioan, un beneficiar al produselor U.E.

De ajutoare beneficiaza somerii, persoanele cu handicap si cazurile sociale. Oamenii au adus de acasa chiar si scaune pliante pe care sa se odihneasca.

Fiecare pachet contine faina, malai, ulei, zahar, paste fainoase, zacusca, bulion si conserve de carne. Lipseste mierea care a fost retrasa dupa ce s-a constatat ca a fost falsificata.

Cosmin Dumitrescu, sef birou administrativ la Directia de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara: "Avem opt din cele noua produse. Mai lipseste mierea pentru ca a fost retrasa". 

La Timisoara, aproape 17.000 de persoane vor beneficia de pachetele primite gratuit de la Uniunea Europeana.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO