Strada Iancu Vacarescu, reabilitata cu 2 milioane de euro. Ce schimbari s-au facut si cum arata acum zona. FOTO

Ultima actualizare: 20-04-2014 00:32
strada Iancu Vacarescu

 Dupa o investitie de 8,2 milioane de lei, din care 6,5 milioane de lei reprezentand fonduri europene nerambursabile, strada Iancu Vacarescu din cartierul Iosefin, a fost schimbata complet.

 Lucrarile care au inceput in mai 2013 au fost finalizate anul acesta, la sfarsitul lunii martie.

Zona, desi centrala, a fost unul dintre cele mai degradate spatii urbane din Municipiul Timisoara, piata agroalimentara de acolo genera aglomeratie si poluare. Astfel, fosta geometrie a strazii Iancu Vacarescu nu permitea circulatia rutiera pe ambele sensuri, fiind deschisa doar pe o parte pentru asigurarea accesului riveranilor si aprovizionarea Pietei Iosefin. Locurile de parcare erau putine, iar pentru ca autovehiculele stationau si pe marginea strazii, traficul auto era ingreunat.

Astfel, printr-un proiect cu fonduri europene, strada a fost reabilitata complet, in mai putin de un an. Primaria Timisoara a a obtinut fonduri europene pentru reabilitarea strazii Iancu Vacarescu: 6,5 milioane de lei, valoarea totala a proiectului fiind de 8,2 milioane de lei (restul de bani provenind din bugetul local).  

Strada Iancu Vacarescu a fost reorganizata pe doua sensuri de circulatie, marginite de 4 randuri de parcaje (172 locuri de parcare), avand zone pietonale, piste de biciclete si spatii verzi. In urma lucrarilor efectuate, a fost reabilitata in totalitate si infractructura tehnico-edilitara a strazii. Strada Iancu Vacarescu dispune acum si de un sistem de spalare automata, dar si de o fantana arteziana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO