Sensul giratoriu din Piata Balcescu se realizeaza in vara. Ce monument va fi adus in intersectie

14-05-2013 14:09


zona balcescu,timisoara

 O noua lucrare din Timisoara anuntata in urma cu 6 luni de edilii locali va fi realizata in aceasta vara.E vorba despre intersectia din zona Balcescu,care va fi transformata in sens giratoriu. Aici va fi adusa si Coloana Fidelitatii din Cimitirul Eroilor.

 In aceasta saptamana a fost lansata licitatia pentru executia lucrarilor de amenajare a sensului giratoriu din zona Balcescu. Pentru construirea lui, Primaria Timisoara a alocat deja 1.6 milioane de lei din bugetul local.

„Dorim sa incheiem procedura de contractare a executantului in timp util pentru a efectua aceasta lucrare, in timpul verii, atunci cand numarul masinilor care circula este unul mai mic. Intreaga lucrare va fi efectuata din veniturile proprii ale primariei”.

Dupa ce va fi amenajat sensul giratoriu, edilul sef vrea sa mute acolo Coloana Fidelitatii, care in momentul de fata se afla in Cimitirul Eroilor, din Calea Sagului. Aceasta a fost dezvelita in 17 ianuarie 1853, in fata Primariei vechi, pe locul actual al statuii Sfantului Nepomuk. Monumentul se afla in Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei inca din anul 1936.

Chiar daca spune ca aceasta mutare este sigura, primarul Nicolae Robu mentioneaza ca proiectul sensului giratoriu nu prevede amenajarea Coloanei Fidelitatii in zona Balcescu.

„Toata lumea cu care am discutat a fost de acord cu acest lucru. Acum este in cimitir, insa ea se potriveste foarte bine cu biserica, din punct de evdere arhitectural”, a incheiat primarul Nicolae Robu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO