Primaria Timisoara interzice ridicarea masinilor din oras, daca ele nu incurca circulatia.Ce se intampla in parcarile private

Ultima actualizare: 28-03-2014 06:59
masina ridicata

Reprezentantii primariei au interzie ridicarea masinilor din Timisoara. Asta dupa ce, zeci de cetateni s-au plans ca le-au fost ridicate masinile din parcarile supermarket-urilor si au fost nevoiti sa plateasca peste 1.000 de lei pentru recuperare.

Pentru a rezolva aceasta situatie, primarul Nicolae Robu impreuna cu consilierii locali au aprobat astazi intr-o sedinta extraordinara, un proiect care obliga supermarket-urile sa respecte, practic, o intelegere facuta cu Primaria.

Potrivit primarului Nicolae Robu, cand au primit autorizatia de functionare, reprezentantii supermarket-urilor si-au luat angajamentul ca vor pune la dispozitia cetatenilor locuri de parcare.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Aceste locuri de parcare sunt publice. Ele trebuie accesate fie liber, fie cu bariera, nu trebuie sa se recurga la ridicarea masinilor (…) Ridicarea masinilor este permisa doar atunci cand ele stationeaza in locuri unde creeaza probleme, de exemplu pe liniile de tramvai. Daca masinile sunt parcate astfel incat incurca tarficul, atunci fie Politia Rutiera, fie Politia Locala se sesizeaza, iar ridicarea poate fi facuta de catre Societatea Drumuri Municipale”.

Astfel, singura societate care va mai avea voie sa ridice masinile este SDM, societatea la care primaria este actionar. Insa, masinile vor fi ridicate de pe domeniul public doar in cazul in care acestea blocheaza traficul. 

Proiectul de hotarare privind modalitatea de parcare in centre comerciale si reglementarea ridicarii, transportului si depozitarii unor vehicule a fost aprobat astazi intr-p sedinta extraordinara de Consiliu Local.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO