Primaria Timisoara a deschis un punct de colectare unde se aduna ajutoare pentru sinistratii din Serbia

20-05-2014 11:13


inundatii serbia - 5

 Primaria Timisoara este alaturi de sutele de familii din Serbia, greu incercate in urma inundatiilor catastrofale care au loc in tara vecina.

 In orasul de pe Bega s-a deschis, incepand de astazi, un punct de colectare a ajutoarelor, unde toti timisorenii pot veni sa aduca haine, medicamente, alimente sau obiecte de uz casnic. Toate acestea vor fi trimise ulterior sinistratilor din Serbia.

Punctul de colectare se afla in sala de sport a Grupului Scolar Industrial “Emanuil Ungureanu”, situat in Piata Huniade nr.3. Aici, timisorenii, si nu numai, pot adduce ajutoare zilnic, intre orele 10:00-19:00.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “Fata de situatia dramatica cu care se confrunta vecinii nostril sarbi, dorim sa ne exprimam solidaritatea cu acestia, prin demararea unor actiuni de ajutorare a populatiei sinistrate. In acest sens, am luat legatura cu dl. Borko Ilic, viceprimarul orasului Novi Sad, oras infratit cu Timisoara, pe care l-am informat de initiativa municipalitatii de a le veni in ajutor prin demersurile pe care urmeaza sa le facem si am primit din partea Primariei Novi Sad date cu informatiile necesare pentru ca sprijinul nostrum sa ajunga in cel mai scurt timp la cei care au nevoie de el”.

De asemenea, Primaria Timisoara va deschide un cont pentru donatii, care va fi pus la dispozitia timisorenilor, iar in sedinta de Consiliu Local de astazi, se va hotara daca municipalitatea orasului nostru va trimite autoritatilor sarbe suma de 100.000 de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO