Prima piesa de teatru cu influente rock-simfonice va fi pusa in scena, in premiera, la Timisoara

04-06-2013 14:33


Filarmonica Banatul

 Opera “Mesterul Manole”, scrisa de Lucian Blaga, va fi pusa in scena la Timisoara, intr-un mod inedit.

 O asociatie culturala a obtinut de la bugetul local o finantare de 150.000 de lei pentru a reedita opera scrisa de Lucian Blaga. Pe scena Filarmonicii din Timisoara, in aceasta toamna, piesa va capata influente rock-simfonice, fiind prima opera romaneasca ce va fi realizata in acest mod. In tot acest proiect, vor fi implicati 91 de artisti, solisti, invitati speciali, precum si membri ai orchestrei si corului Filarmonicii Banatul.

Josef Kappl, fostul basist al trupei Phoenix este cel care a compus opera rock-simfonica si a obtinut acordul de a pune aceasta creatie in scena.

“Opera rock-simfonica se bazeaza pe un libret scris de Victor Carcu, in anul 1973, care la vremea respectiva nu a fost aprobat de cenzura din cauza textului considerat nepotrivit. Josef Kappl, legendarul basist care a facut parte din trupa Phoenix, a redescoperit textul acum cinci ani, a compus opera rock-simfonica si a obtinut acordul de la autorul libretului de a pune in scena aceasta opera”, scrie in proiectul de hotarare.

Proiectul va fi inclus pe agenda Timisoarei, in lupta pentru titlul de “Capitala Culturala Europeana” in 2021.

Opera va avea premiera la Timisoara in luna octombrie a acestui an, urmand sa fie pusa in scena si in alte cinci orase. Primele pe lista sunt Curtea de Arges, la Manastire, precum si Bucuresti.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO