Podurile cladirilor istorice, pline de excremente si pureci, din cauza porumbeilor. Ce masuri se iau

15-11-2013 13:40


mansarda, excremente porumbei

 Podurile cladirilor istorice din centrul Timisoarei s-au transformat in focare de infectie. Porumbeii care au invadat mansardele lasa in urma lor excremente si purici, care pot deveni un real motiv de ingrijorare pentru sanatatea locatarilor.

 In acest sens, Primaria impreuna cu Directia Sanitara Veterinara si SANEPID au inceput controalele in podurile si pivnitele cladirilor istorice. Inca de la primele imobile verificate, inspectorii au gasit in mansarde adevarate focare de infectie.

Podurile erau pline de excremente de porumbei, iar, pe langa aceasta mizerie, s-au format pureci care pot pune in pericol sanatatea oamenilor. De asemenea, in mansarde s-au gasit si porumbei morti.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “O echipa a inceput verificarile in podurile si pivnitele din zona centrala. Acolo sunt poduri care arata intr-un hal fara de hal. Langa excremente de porumbei sunt si pureci care afecteaza sanatatea omului. Aceasta actiune va dura pana in primavara pentru ca este o treaba meticuloasa. Sanatatea publica este afectata atat de ce se intampla in poduri, cat si in pivnite unde este intolerabil sa arate in felul acesta”.

In prima faza, asociatiile de proprietari au primit notificari prin care au la dispozitie 30 de zile sa igienizeze spatiile. In caz contrar, vor primi amenzi de zeci de mii de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO