Piata Iosefin a fost inaugurata astazi. Cand ne vom putea face cumparaturile in noua locatie

03-12-2012 15:30


piata iosefin, timisoara

 Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a taiat astazi panglica inaugurala a cladirii care va gazdui piata din cartierul Iosefin. Intreaga investitie se ridica la suma de 15 milioane de lei.

 Cladirea va fi data in folosinta in ultimele zile ale lunii decembrie pentru ca abia atunci va fi finalizat procesul de licitare al spatiilor.

Cladirea situata pe locul fostei piete de grane si animale, are doua etaje, plus mesanin si subsol. De asemenea, aceasta este construita la standarde moderne. Are doua cai de acces la etajele superioare, doua lifturi, iar comerciantii nu vor fi afectati de temperaturile prea scazute sau prea ridicate pentru ca locatia este climatizata.

La parterul pietei sunt amplasate 250 de mese doar pentru producatorii locali. Acolo ei isi pot vinde produsele din gradina proprie, iar municipalitatea le va oferi aceste spatii la preturi mai mici in comparatie cu preturile pe care le vor plati ceilalti comercianti. La mesanin, se afla 28 de spatii special amenajate pentru cei care vor sa vanda flori, fructe si peste. Etajul intai ii va gazdui pe cei care comercializeaza lactate si carne, iar la cel de-al doilea etaj care este si ultimul, se vor vinde produse nealimentare, dar vor fi amenajate si 12 spatii de tip fast food.

In aceasta piata vor avea prioritate absoluta producatorii nemijlociti. Dorim sa asiguram un cadru de desfacere a produselor cat mai romanesti, din zona noastra. Din pacate, stim ca de multe ori ne intalnim cu cetateni comercianti care se prezinta ca producatori care provin de la sat, dar care ne ofera marfa de import de calitate proasta, in comparatie cu calitatea produselor noastre”, a declarat primarul Nicolae Robu.

De maine, comerciantii si producatorii care vor sa ocupe un spatiu in noua piata pot depune cererile la Primarie. Prioritare sunt spatiile de la parter, acolo unde producatorii locali isi vor vinde marfa. Edilul sef al orasului a mai declarat ca isi doreste ca aceste locuri sa fie ocupate cat mai repede pentru a demola vechiul spatiu unde se afla piata. “Este o prioritate pentru noi sa eliberam piata veche pentru ca trebuie sa demolam acea hala. Acolo vrem sa incepem un proiect nou care e intarziat pentru ca nu este demolata hala”, a concluzionat Nicolae Robu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO