Petrecere cu schimb de haine la Timisoara. Afla cum poti sa iti reinnoiesti garderoba, fara bani

13-02-2013 13:21


haine

Conceptele care au prins foarte bine in Statele Unite ale Americii, incep sa fie implementate si in Timisoara. Unul dintre acestea este “Chlothes Swap Party”, un eveniment in care timisorenii pot face schimb de haine si totodata face acte de caritate.

 Mirela Olariu are 27 de ani si este din Timisoara. Iubeste hainele vintage, iar din dorinta de a promova si “recicla” acest tip de haine, tanara a decis sa aduca si la Timisoara conceptul de “Clothes Swap Party”. Este vorba despre un eveniment in care fiecare persoana trebuie sa aiba minimum trei obiecte vestimentare, pe care le poate schimba cu alti participanti. Totusi, evenimentul are si un scop caritabil. Fiecare persoana poate sa doneze unul sau mai multe obiecte vestimentare, care vor merge la Centru de femei Abuzate Sfanta Maria a Apostolilor.

Sambata este un prilej bun de a recicla haine si accesorii pe care nu le mai purtam, care stau nefolosite si uitate in dulap. Ne adresam femeilor de toate varstele si barbatilor in egala masura. Sper sa ne strangem cat mai multi , iar cateva participante mi-au spus ca vin strict cu scopul de a dona haine. Pentru acest lucru am pregatit si un premiu special. Persoana care va avea cea mai generoasa donatie in haine, va primi o diploma din partea noastra”, povesteste Mirela Olariu.

Cafeneaua unde va avea loc evenimentul va fi amenajata special pentru aceasta “petrecere”. Ea se va transforma intr-un boutique, cu umerase pe margine, oglinzi si alte obiecte de decor, astfel incat cei prezenti sa se simta ca intr-un boutique din strainatate.

Mirela vrea sa combata consumerismul prin faptul ca hainele se pot recicla oricand. “In acest mod ne folosim de resursele pe care le avem, utilizam ceea ce este deja fabricat si nu in ultimul rand economisim bani. Alegem sa facem schimb de haine si sa fim Eco-Friendly, in acelasi timp”, spune tanara.

Evenimentul va avea loc intr-o cafenea din Piata Unirii, sambata de la ora 16:00. Conceptul “Clothes Swap Party” a aparut in anii ’90 in San Francisco, cand mai multe fete s-au strans intr-un apartament si au facut schimburi de haine, intre ele. Cu timpul, aceste “petreceri” au devenit obiceiuri anuale in Statele Unite ale Americii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO