Peste 150 de pacienti din Romania si Serbia, operati de afectiuni oculare grave la Timisoara

poza ochi

 Din luna aprilie, la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Municipal din Timisoara se fac operatii la ochi extrem de dificile, fara ca pacientii sa scoata vreun ban din buzunar. Asta dupa ce spitalul de la noi, “inrudit” cu o clinica din Serbia, a obtinut o finantare europeana de 700 de mii de euro.

 De atunci si pana in prezent, zeci de pacienti diagnosticati cu glaucom si dezlipire de retina vin sa se opereze la Timisoara. Interventiile se fac doar la Clinica de Oftalmologie de la noi, intrucat aici a fost adusa aparatura ultra-performanta.

Pacientii sarbi sunt consultati in tara lor, iar mai apoi, in functie de diagnostic, sunt trimisi la Timisoara pentru a fi operati. "Pana acum, peste 150 de pacienti au beneficiat de aceste interventii medicale gratuite, prin intermediul proiectului", a declarat prof. dr. Ileana Zolog, sefa Clinicii de Oftalmologie Timisoara.

Pana la sfarsitul anului, alti 50 de pacienti vor mai fi operati gratuit la Clinica de Oftalmologie din Timisoara.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Sarbii vin sa se opereze la noi. Afectiuni grave de vedere pot fi vindecate la Timisoara
Sarbii vin sa se opereze la noi. Afectiuni grave de vedere pot fi vindecate la Timisoara

Folositi cum trebuie, banii europeni vindeca de saracie sistemul nostru sanitar. Un exemplu vine de la Timisoara, unde se pot face de-acum operatii la ochi extrem de dificile, la preturi de 4 ori mai mici decit in Ungaria.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.