O imagine cat 8516 metri. Horia Colibasanu a cucerit Varful Lhotse din Muntii Himalaya

Ultima actualizare: 26-05-2013 13:57
horia colibasanu,varful lhotse

 “Am reusit!” Cu aceste cuvinte isi incepe Horia Colibasanu, ultimul articol de pe blogul personal. Alpinistul a dus steagul Romaniei, in aceasta dimineata, pe al patrulea varf ca inaltime din lume.

 Horia Colibasanu a pornit in urma cu sase saptamani intr-o noua expeditie in Muntii Himalaya. El si-a propus sa cucereasca varful Lhothse, care are o altitudine de 8.516 metri, fiind al patrulea varf ca inaltime, din lume. Dupa mai multe amanari, sportivul timisorean si-a indeplint obiectivul in aceasta dimineata.

“Mai mult de atat nu pot spune acum, suntem foarte obositi dupa o noapte lunga si fooooarte rece. Am urcat timp de noua ore, a fost un frig cumplit care ne-a stors de tot de puteri, dar am reusit sa ajungem pe varf”, a transmis Horia Colibasanu.

Escaladarea acestui varf a fost pentru Horia Colibasanu al saselea optimar din palmares (din cele 14 varfuri himalayene) si o noua premiera in alpinism pentru Romania. Pentru expeditia Lhotse 2013, Horia nu a folosit oxigen suplimentar si nici ajutorul serpasilor. Ascensiunea a fost una rapida, in stil alpin, intr-o echipa de doi alpinisti experimentati, care mizeaza pe forta fizica si mentala.

Succesul pe Lhotse inseamna ca Horia Colibasanu are in palmares aproape jumatate din cele mai inalte varfuri muntoase din lume, fiind singurul din istoria alpinismului romanesc cu o asemenea performanta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO