Migranti pakistanezi cu vize de studenti, prinsi in timp ce incercau sa treaca granita, ilegal

28-01-2013 10:19


 Procurorii DIICOT au destructurat o retea de traficanti de migranti, care aducea mai multe persoane de origine pakistaneza in Romania, legal, dupa ce le obtineau vize de studii la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

 Dupa ce ajungeau la noi in tara, pakistanezii erau scosi ilegal din tara, pe camp, in Ungaria. De aici erau preluati de un alt membru al retelei care ii duceau pana in tarile de destinatie: Italia sau Austria.

Traficantii solicitau de la fiecare migrant, sume de bani cuprinse intre 500 si 1000 de euro, pentru a-i transporta la destinatie.

Politistii ii aveau in vizor pe membrii retelei de mai multa vreme. In urma cu o luna, un politist de frontiera, sub acoperire, s-a infiltrate in cadrul grupului organizat. Oamenii legii i-au retinut ieri pe cinci dintre pakistanezi si pe un roman, implicat in retea.Cetateanul roman este soferul care ii transporta pe migranti spre frontiera. Acesta, impreuna cu doi dintre pakistanezi au fost retinuti pentru 24 de ore, fiind cercetati pentru constituire de grup infractional organizat.

Anchetatorii spun ca aceasta grupare are legatura cu talharia care a avut loc saptamana trecuta la Timisoara, cand un jandarm a intrat intr-o pensiune si a amenintat cu un pistol un grup de transfugi, pentru a le lua banii. Unul dintre pakistanezi, ce figura atunci ca victima, este calauza in dosarul instrumentat acum de procurorii DIICOT Timisoara.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO