Lucrarile la subpasajul Michelangelo schimba traseul mijloacelor de transport. Vezi modificarile

05-04-2013 15:47


Transport in comun

 Inceperea lucrarilor la subpasajul Michelangelo, modifica si traseul mijloacelor de transport in comun din Timisoara. Astfel, din 8 aprilie, Regia Autonoma de Transport Timisoara reconfigureaza traseele liniilor Expres 7 si Expres 8.

 Incepand de luni, autobuzele care circula pe linia Expres 7 din zona Freidorf vor avea traseul neschimbat pana la Podul Mitropolit Andrei Saguna, unde vor vira la stanga si vor opri in statia de pe pod. Mai departe, autobuzele de pe linia Expres 7 vor circula Pana la Posta Mare cu inca o oprire, care va fi in statia I.C. Bratianu, statie in care opresc de obicei troleibuzele de pe linia 19. La intoarcere se pastreaza traseul consacrat.

Traseul liniei Expres 8 va suferi mai multe modificări. Calatorii care obisnuiau sa circule din Calea Sagului spre centrul orasului, vor avea la dispozitie un nou traseu. Din pricina lucrarilor de la Podul Michelangelo, autobuzele de pe linia Expres 8 nu mai pot ajunge pana in zona cartierul Fabric. In aceste condiTii, autobuzele se vor Indrepta din Calea Sagului spre centrul orasului si vor avea statii noi la Podul Mitropolit Andrei Saguna si la Catedrala Mitropolitana. Denumirea acestui nou traseu va fi “Expres 33”.

Timisorenii din zona Fabric care circulau pe linia Expres 8, vor avea la dispozitie un traseu nou intitulat “linia 22 autobuze”. Din vechiul traseu al liniei 8 se pastreaza urmatoarele statii: Apateu, Campului, Iosif Vulcan, Baba Dochia, Iepurelui, Liceul Calderon. Autobuzele vor inainta pana la fantana arteziana de pe strada J. H. Pestalozzi, vor vira la dreapta pe Splaiul Nistrului, urmand sa intre pe portiunea traseului nou pe Bulevardul Revolutiei din 1989, strada Hector, Bulevardul Take Ionescu, strada Nicu Filipescu si retur. Pe sectorul Splaiul Nistrului – strada Hector, in ambele sensuri, se vor infiinta patru statii:

- pe Bulevardul Revolutiei din 1989, intre Consiliul Judetean Timis si Liceul Ana Aslan statia Prefectura;- pe strada Hector, in actuala statie Hector a liniei 40 autobuze;
- pe Bulevardul Take Ionescu, statia Bastion, comuna cu troleibuzul 11, 17, Expres 4 si Expres 4 barat;
- pe strada Nicu Filipescu, inainte de strada Henri Coanda, statia Filipescu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO