La Timisoara se va construi un Centru de urgenta pentru persoanele care raman fara adapost

02-04-2013 15:48


adapost oamenii strazii

 Persoanele care vor fi la un moment dat intr-o situatie limita, fara un acoperis deasupra capului vor putea beneficia de ajutor. In scurt timp, la Timisoara va incepe constructia unui centru de urgenta pentru persoanele fara adapost.

 Acesta va sta la dispozitia persoanelor aflate intr-o situatie limita, cum este de exemplu pierderea locuintei. De mentionat insa este faptul ca oamenii strazii nu vor avea acces la acest centru. “Vor fi cazate persoane ramase fara locuinta, evacuate in urma unor procese sau partaje, nu oameni de conditie indoielnica. Nicidecum nu vrem sa transformam Timisoara intr-un oras al oamenilor certati cu munca”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Centrul nu va fi construit de la zero, va fi de fapt o dezvoltare si o modernizare a Cantinei de Ajutor Social, din zona Telegrafului. Proiectul va fi finalizat in cel mult 18 luni, iar valoarea lui se ridica la 4 milioane de lei, bani obtinuti din fonduri europene. Primarul a mai spus ca pe perioada unui an vor putea fi cazati la centru 450 de oameni, asta pentru ca o persoana va putea sa stea cel mult 9 luni in acest adapost.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO