Judetul Timis, exceptie de la regula potrivit careia inscrierea prescolarilor a fost amanata

05-03-2012 11:04


elevi

Amanarea cu doua ore a inscrierilor celor mici s-a datorat unei defectiuni a serverului pe care este instalat programul de inscriere a copiilor. Potrivit inspectorilor scolari insa, in judetul Timis nu s-au semnalat probleme.

 

Ministerul Educatiei a anuntat in aceasta dimineata ca parintii isi vor putea inscrie copiii, numai incepand cu ora 11. Cu toate acestea, in Timis, demersurile legate de inscrierea prescolarilor se desfasoara normal si nu au suferit nici o amanare.

“Nu avem nici un fel de problema, legata de inscrieri”, a declarat Marin Popescu, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean.

Astazi, incepand cu ora 9, in Timis s-a dat startul inscrierilor prescolarilor. Aceasta etapa va tine pana in data de 16 martie. Momentan vor fi inscrisi copiii care vor studia la scoala de circumscriptie.

In data de 19 martie, se vor afisa, in fiecare unitate de invatamant, listele copiilor inmatriculati in prima etapa.

In 20-27 martie depun cererile parintii care vor ca fiul/ fiica lor sa studieze in alta scoala decat cea de circum¬scriptie. Ei vor sti cate locuri exista in scolile vizate, aceasta situatie fiind afisata in fiecare unitate de invatamant, in data de 19 martie.

In 2 aprilie, scolile vor afisa listele cu copiii inscrisi care provin din alte circumscriptii scolare, iar in 23-25 aprilie sunt inscrisi cei care nu au fost admisi in a doua etapa si pe care parintii doresc acum sa ii inscrie la scoala de circumscriptie.

In 2-9 mai are loc cea de-a patra etapa de inscriere, cand vor putea fi inscrisi pe locurile disponibile, la unitatile dorite, copiii ai caror parinti au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar au fost respinsi initial, din lipsa de locuri. Ulterior, in 11-18 mai, vor fi inscrisi copiii care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapele anterioare.

Acte necesare inscrierii

Parintii trebuie sa depuna o copie a actului de identitate si o copie a certificatului de nastere al copilului. In ceea ce ii priveste pe cei care opteaza pentru o alta scoala decat cea de circumscriptie, au prioritate cei care sunt incadrati intr-un grad de handicap, sunt orfani de ambii parinti sau provin de la o casa de copii, sunt orfani de un parinte sau care au un parinte care lucreaza in invatamant.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO