Grupul newyorkez de jazz, Elevation, in premiera pe scena de la Filarmonica Banatul. Intrarea la concert este libera

26-05-2014 12:55


elevation,jazz

 Grupul newyorkez de jazz Elevation, din care face parte si pianistul de origine romana Lucian Ban, va concerta luni seara, de la ora 19:00, in premiera la sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timisoara.

 Grupul Elevation va prezenta pe scena timisoreana muzica din albumul Mystery, editat si lansat anul trecut de o casa de discuti din America. Albumul a fost nominalizat de critici si reviste de specialitate drept BEST of 2013, alaturi de cele mai mari nume ala jazz-ului contemporan, de la Keith Jarrett la Wayne Shorter si David Murray.

Alaturi de pianistul de origine romana Lucian Ban, trei dintre cele mai marcante personalitati ale jazz-ului contemporan: Abraham Burton, John Hebert, Eric McPherson creeaza o muzica ce reinventează idiomul, un flux sonor ce coboara din marea traditie a jazz-ului, dar se indreapta creativ spre viitor.

Grupul american Elevation a sustinut de-a lungul anilor nenumarate concerte in lume, in Franta, Austria, Belgia, Germania, Olanda, dezvoltand un repertoriu ce s-a rafinat in timp gratie originalitatii.

Concertul trupei americane va avea loc luni de la ora 19:00, iar intrarea este gratuita. Evenimentul este organizat de Primaria Timisoara si Filarmonica Banatul.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO