Edilii se intrec in... vorbe de duh.Ce replici au starnit hohote de ras la sedinta Consiliului Local

15-03-2013 16:43


Primaria Timisoara

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, vrea tot mai putine dezbateri publice, insa initiaza tot mai multe sedinte extraordinare ale Consiliului Local. Numai in primele trei luni ale anului au fost programate cinci astfel de sedinte de consiliu.

Discutiile dintre primar si consilierii locali au devenit de-a dreptul savuroase, cu replici memorabile atunci cand acestia analizeaza Proiecte de Hotarare, de o importanta deosebita. Nu de putine ori, timisorenii prezenti la aceste sedinte au ras in hohote de „vorbele de duh”, pe care edilii le-au spus. Campionul de ieri al acestor vorbe este... primarul Nicolae Robu, insa nici cei mai activi dintre consilieri nu au fost mai prejos.


Cele mai multe hohote de ras au fost starnite de Proiectul de Hotarare care prevede un „regulament de gestiune a cainilor cu si fara stapan”.


Intr-unul dintre punctele acestui regulament scrie ca „detinatorilor de caini nesterilizati le este interzis sa permita reproducerea animalelor pe care le detin, cu animalele fara detinator”. Consilierul local, Simion Mosiu, a fost principalul contestatar al acestui punct. Replica sa a fost una... savuroasa: „Pot eu sa ii interzic unui caine sa socializeze cu alt caine? Cum sa ii interzici unui caine sa cunoasca alt caine?”. In replica, primarul Nicolae Robu i-a spus acestuia mai in gluma, mai in serios, ca „Socializarea cainilor cu stapan, cu cainii fara stapan este permisa. Nu si reproducerea”.


Nici secretarul Ioan Cojocari nu s-a lasat mai prejos. Acesta a povestit patania unui prieten de-al sau: „Am un prieten care a platit daune pentru ca o catea de rasa a fost legata de usa unui magazin, a venit o corcitura, care era a lui, si a facut pui”.


Cum discutiile s-au intins pe o perioada mai lunga de timp, o parte dintre consilieri au facut propunera ca discutiile despre acest proiect sa se desfasoare mai repede. In replica, Adrian Orza i-a spus consilierului Simion Mosiu ca „inteleg ca vreti sa vedeti meciul, si eu vreau sa il vad. Eu tin cu Chelsea, nu cu Steaua”.


Alte replici memorabile din sedinta de consiliu local au fost spuse intr-un schimb de replici dintre consilierul Flaviu Boncea si Robu. Acesta din urma l-a ironizat pe Boncea, cand acesta i-a cerut explicatii despre asocierea Primariei cu Universitatea Politehnica, in legatura cu Sala Polivalenta: „Domnule Boncea, rad timisorenii de dumneavoastra”.


La finalul sedintei, legat de regulamentul animalelor, consilierul Simion Mosiu a afirmat: „Acest regulament a fost de incalzire, pentru joc de glezne”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO