Dispar barierele din parcarile administrate de ADP Timisoara. Ce tarif de stationare se va practica

05-04-2013 11:13


Bariera

Timp de trei luni, in parcarile cu accesul controlat ale societatii ADP, se va plati prin sistem Timpark. Aceasta schimbare temporara se va face pentru ca autoritatile locale vor sa verifice daca noua metoda de plata va aduce mai multi bani la buget.

Pana acum, pentru o ora de stationare intr-o parcare cu bariera, un sofer platea 3 lei. Noua varianta este mai ieftina pentru conducatorii auto, pentru ca vor plati 1,5 lei, acelasi pret ca pentru Timpark, intr-o zona centrala (Zona Rosie).


Se aproba suspendarea tuturor dispozitiilor din Regulamentul de functionare a sistemului de parcare a autovehiculelor in Municipiul Timisoara care privesc parcarile special amenajate prevazute cu sistem de control al acccesului, pe o perioada de trei luni de zile, acestea functionand in regim Timpark”, scrie in Proiectul de Hotarare.


Astfel ca, in aceste parcari nu se va mai face accesul pe baza de bariera ca pana acum, ci accesul va fi liber. Parcarea se va face exclusiv cu telefonul mobil. Dupa trei luni de functionare in acest mod, edilii vor face o analiza, iar atunci vor decide daca masura va fi permanenta sau nu.


Decocamdata vrem sa experimentam pentru ca sistemul informatic ne permite sa generam tot felul de rapoarte sa vedem exact ce se intampla. Dupa trei luni vom analiza, vom vedea daca ni se semnalizeaza ca fiind prea ieftin sistemul sau daca numarul parcarilor va creste”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Decizia finala, daca va ramane in vigoare acest sistem sau nu, ii va apartine primarului.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO