Cicloturism in Banat. Biciclistii din Vestul tarii imortalizeaza aventura pe doua roti, in natura

11-04-2013 16:42


biciclisti, banat

Un grup de biciclisti din Vestul tarii care parcurg trasee in zonele turistice din Banat, au realizat o colectie impresionanta de fotografii care surprind aventura lor cu vehiculele pe doua roti, in natura.

Aventurile biciclistilor au inceput in urma cu mai bine de un an. Emil Botescu, unul dintre membrii grupului, in varsta de 42 de ani, practica mersul pe doua roti inca de la varsta de patru ani. In urma cu mai bine de un an a realizat un eveniment pe o retea de socializare unde si-a invitat prietenii sa participe la o plimbare cu bicicleta, in imprejurimile orasului. Treptat, iesirile cu bicicleta in natura, au devenit un obicei si, cel putin de doua ori pe luna, pasionatii sportului pe doua roti parcurg trasee de zeci de kilometri.

Acum cred ca pedalam in fiecare saptamana, in trasee organizate. Am mers chiar si iarna, ne-am imbracat mai bine si ne-am incalzit pe bicicleta. Intr-unul dintre trasee, am fost la viile din Recas, iar acolo au iesit cateva poze spectaculoase. M-am gandit ca acestea pot fi facute publice, asa ca am vorbit cu cei care au mers in expeditie sa strangem mai multe fotografii artistice si sa organizam o expozitie cu acestea”, a povestit Emil Botescu.

La o expeditie prin judetul Timis se aduna aproximativ 20 de biciclisti. Au fost situatii in care s-au strans si 90 de iubitori ai sportului pe doua roti, care au pedalat prin mai multe judete ale tarii.

Noi avem o relatie foarte buna cu biciclistii din Arad. Am plecat de aici, din Timisoara catre Arad, ne-am intalnit cu biciclistii de acolo si am mers cu totii spre Padurea Ceala. Apoi au venit ei la noi si am mers in Lunca Timisului”, a spus Emil.

Urmatorul traseu al biciclistilor timisoreni va fi catre Lacul cu Nuferi Dognecea, in judetul Caras Severin, chiar in acest weekend. Ei vor lua trenul pana in Bocsa, iar de acolo vor merge cu bicicleta catre Dognecea.

Rezultatul acestor expeditii va putea fi admirat de toti timisorenii in perioada 12 - 30 aprilie, la Infocentrul Turistic din Timisoara.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO