Caldura in functie de consum. Primaria vrea sa cumpere contoare individuale pentru timisoreni

Ultima actualizare: 25-10-2013 06:54
calorifer

  Anul viitor, timisorenii abonati la Colterm ar putea plati caldura in functie de cat consuma. Primaria vrea sa cumpere contoare care sa masoare individual consumul de energie termica, pentru fiecare locuinta.

 Pentru ca fiecare apartament dintr-un bloc sa poata beneficia de centralizare individualizata, este nevoie ca toti locatarii sa fie de acord cu montarea contoarelor. Primaria va suporta costul contoarelor, iar cetatenii trebuie sa plateasca tevile si manopera de instalare.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Intr-o prima etapa procedam in acest fel, ii sprijinim pe cei care vor pe o intreaga scara. Intr-o alta etapa putem sa aplicam acest sprijin si pe scarile unde un procentaj insemnat isi doreste sa faca o astfel de individualizare”.

Potrivit primarului, aceasta propunere va fi analizata amanuntit saptamana viitoare, iar termenii precisi in care se va aplica decizia vor fi hotarati in luna noiembrie, intr-o sedinta de Consiliu Local.

Proiectul va fi realizat pe fonduri de la bugetul local, intrucat nu se incadreaza pe unul dintre domeniile finantabile de la Uniunea Europeana, in perioada 2014 – 2020.

Pana la indeplinirea acestor planuri insa, Primaria Timisoara ar putea aproba astazi un proiect de hotarare prin care acorda din bugetul local suma de opt milioane de lei societatii Colterm, pentru a-si acoperi o parte din datorii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO