Biciclistii isi pot spune problemele care le intampina in mersul pe doua roti.Primaria cauta solutii

Ultima actualizare: 16-02-2013 07:17
bicicleta pe pista

 Timisorenii se mobilizeaza din nou pentru a imbunatati mersul pe doua roti. Comunitatea biciclistilor din oras a demarat un chestionar pe o retea de socializare, pentru a identifica toate problemele pe care le intampina pe doua roti.

 Biciclistii au reactionat imediat si deja au aparut primele mesaje. Fie ca au trimis un mail, fie ca au lasat un mesaj pe reteaua de socializare, ei au descris fiecare greutate pe care un amator al sportului pe doua roti o intampina intr-o zi de mers cu bicicleta prin oras. Toate “reclamatiile” biciclistilor vor fi apoi comunicate celor din administratia locala, in speranta gasirii unor … solutii.

Vrem sa facem o situatie a problemelor existente pe pistele din oras. Dupa ce o vom termina, la sfarsitul lunii martie cel mai probabil, o vom trimite la primarie, pentru ca oamenii de acolo sa incerce sa indrepte aceste probleme. Au inteles ca indiferent daca fac piste noi, cele existente au deja numeroase probleme”, a declarat pentru stirileprotv.ro/vest Romina Faur, voluntar Verde pentru Biciclete.

Cele mai mari probleme pe care le intampina biciclistii sunt masinile parcate pe piste si trotuarele cu foarte multe denivelari. Adrian Vaduva, unul dintre biciclistii care au raspuns la chestionar, spune ca pe strazile Traian Lalescu, Timis si Calea Torontalului “sunt borduri inalte si trebuie sa te dai jos de pe bicicleta cand circuli pe ele”.

Ramona Pascu a gasit probleme si mai mari. “Pe pista din dreptul Parcului Botanic, aproape de pasajul de tren, este un capac de canal si langa el o groapa lunga de veo 25 de centimetri. Vara, acolo creste iarba si daca nu esti atent, ramai cu roata in ea”.

Contabilizarea obstacolelor continua pana in luna martie, atunci cand echipa Verde pentru Biciclete va transmite administratiei locale, o situatie a pistelor existente. In urma cu doua saptamani, edlii au anuntat ca in Timisoara se vor construi inca 23 de kilometi de piste pentru biciclete si 25 de statii de inchiriere a vehiculelor pe doua roti. Dupa acest anunt, au aparut primele reactii ale unor biciclisti din Timisoara.

Biciclist,despre noile piste: “Daca le construiesc ca pe cele existente,e o risipa a banului public”
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO