Autobuzul electric a iesit pe strazile Timisoarei. Cand intra pe traseu. GALERIE FOTO

25-10-2013 13:10


autobuz electric

Timisoara devine primul oras din Romania unde va fi testat transportul public cu autobuzul electric. Timp de 30 de zile, un astfel de vehicul va circula pe strazile orasului, mai exact pe ruta autobuzului de pe linia 33.

Astazi, autobuzul electric a fost testat de reprezentantii primariei, iar de luni vehiculul va fi disponibil si pentru calatori.

"Autobuzul va circula pe linia 33, fiind inclus in graficul acestei linii. Biletele și abonamentele se valideaza la singurul validator situat la usa din fata. Autobuzul este prevazut cu doua usi, urcarea se face pe cea din fața, iar coborârea pe cea din spate. In acest fel se va asigura un flux de calatori fara se intampla blocaje sau aglomerari.

Autobuzul electric va ramane in circulatie pentru 30 de zile, perioada in care va invităm sa il utilizati si apoi sa ne transmiteti parerile dumneavoastra despre acest mijloc de transport pe adresa de e-mail relatii.publice@ratt.ro", au transmis reprezentantii RATT.

Pe langa autobuzul care va circula pe strazile orasului, la Timisoara va fi adus inca un astfel de autobuz, care va fi expus in zona centrala, pentru a putea fi “admirat”.

Potrivit firmei care pune la dispozitie autobuzele electrice, acest tip de vehicul are avantajul ca nu polueaza si, in plus, costurile de intretinere sunt mult mai mici fata de cele pentru un autobuz normal.

Potrivit reprezentantilor administratiei locale, deocamdata se ia in calcul doar testarea acestor mijloace de transport, intrucat Primaria nu are bani sa cumpere in acest an autobuze electrice. Conform primarului Nicolae Robu, primele astfel de vehicule vor fi achizitionate “cel mai devreme la sfarsitul lui 2014, daca nu, in 2015”.

Pretul unui autobuz electric de tipul celui care va circula prin Timisoara ajunge pana la suma de 400.000 de euro. Acesta are o autonomie de 250 de kilometri si se incarca la maximum in sase ore.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO