Greu de crezut, dar aceasta ar putea sa fie una din cele mai fotografiate femei din lume

Ultima actualizare: 06-10-2012 07:16
craniu, Mona Lisa

Arheologii din Florenta au gasit doua schelete de femei, iar una din acestea ar putea sa fie chiar celebra Mona Lisa, femeia cu zambet seducator, care a fost muza lui Leonardo da Vinci.

Scheletele au fost gasite sub podeaua manastirii Sfanta Ursula din Florenta.

Potrivit istoricilor, Mona Lisa Gherardini, muza lui Leonardo da Vinci, a fost ingropata aici, dupa moartea ei, in 1542.

In total, arheologii au gasit pana acum 7 schelete, iar sapaturile continua.

Deocamdata nu se stie daca intr-adevar Mona Lisa este printre aceste ramasite, insa cercetatorii sunt convinsi ca, daca inca nu a fost gasita, va fi in curand, pentru ca se afla cu siguranta ingropata aici.

Lisa Gherardini a fost sotia unui negustor bogat de matase pe nume Franceso del Giocondo, de unde si numele ei italienesc, La Gioconda.

Femeia a devenit calugarita dupa moartea sotului ei si a murit la manastirea Ursula, pe 15 iulie 1542, la varsta de 63 de ani.

Cautarile trupului ei au inceput anul trecut. Arheologii pot afla daca vreunul din schelete apartine Giocondei daca vor compara ADN-ul extras din oase cu ADN-ul celor doi copii ai ei, care au fost ingropati in alta parte.

Apoi se va realiza si o reconstructie faciala, plecand de la craniul gasit, iar rezultatul va fi comparat cu celebra pictura expusa la Muzeul Luvru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO